Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Temel atıldı

  Sinop Süleymaniye Eğitim Derneği tarafından Bostancılı Köyü, Havalimanı karşısında hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan arsaya üniversite

Temel atıldı
25 Haziran 2016 16:45

Sinop Süleymaniye Eğitim Derneği tarafından Bostancılı Köyü, Havalimanı karşısında hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan arsaya üniversite öğrencilerine yönelik modern bir öğrenci yurdu yapılıyor.  Toplamda 2 bin metrekare kapalı sahip olacak olan öğrenci yurdu tamamlandığında, yaklaşık 80 öğrenciye hizmet verecek.  Yapımına başlanan yurdun temeli önceki gün kurban kesimi ve dualarla atıldı. Programa; Özel Talebe Yurtları Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz, Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, Sinop’un önemli fikir ve ilim adamlarından Sabri Gökmen hoca efendi, yurt arsasını bağışlayan Bostancılı Köyü eski Muhtarlarından hayırsever Fevzi Gümüş, Sinop Süleymaniye Eğitim Derneği yönetim kurulu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

HAYIRSEVER VATANDAŞA TEŞEKKÜR

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, programa katılan herkese teşekkür etti. Yapılacak yurt ile Sinop’ta var olan yurt sıkıntısının giderilmesine yönelik önemli bir katkının da yapılacağını belirten Mehmet Bulat sözlerini şöyle sürdürdü; “Allahımız; temelini atacağımız bu güzel eserimizde güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Kıyamet sabahına kadar talebelerimizin tahsiline vesile olacak güzel hizmetlere vesile kılsın Rabbim. Fevzi amcamız burada. Amcamız bu köye yıllarca muhtar olarak hizmet etmiş. Kendisi, ‘Babadan kalma değil, kendi kazancımla bu mülkü elde ettim. Hazreti Allah bana bu kadar mülk nasip etti. Bende dolayısıyla Allah rızası için hizmet yapmak istiyordum, Hazreti Allah böyle bir imkan nasip etti” diyor. Kendisi buraya bir cami yaptırmak istemişti. Daha sonra Seyyit Bilal ve Çamlıca yurtlarımız ile diğer yurtlarımızı ve oralarda barınan, okuyan talebelerimizi görünce, ‘bende böyle bir eser yaptırmak istiyorum’ diyerek bu bin 550 metrekarelik arsayı hibe etmiş oldu. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılacak yurt binası hakkında bilgi veren Mehmet Bulat; “Bodrum kat, yani şu anda üzerinde bulunduğumuz kısım 342 metrekare ve yemekhane-mutfak kısmı burada olacak. Hemen bu alanın üzerindeki kısma kademe oluşturulduktan sonra bir tabla atılacak ve giriş de o kısımdan olacak. Bahsettiğim alan 620 metrekare. Burada çok amaçlı salon ve idari kısımlar yer alacak. Üçüncü kat; toplamda 700 metrekare, burası; bir tarafı etüt ve diğer tarafları da yatakhane olarak planlandı. 4. yani teras katı da 741 metrekare olacak. Bunun 300 küsur metrekaresi kullanım alanı, diğer kısmı da teras olarak kullanılacak. Kurban keserek temelini atacağımız bu eserin inşallah kıyamet sabahına kadar güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim nihayetine erdirsin” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.