Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Tekel Binası Yıkılıyor!

Gerze ilçesinde atıl durumdaki Tekel binasının yıkımına başlandı.

Tekel Binası Yıkılıyor!
Aslan Özdemir
22 Aralık 2014 10:16

Gerze ilçesinde atıl durumdaki Tekel binasının yıkımına başlandı.

Hayrettin Kaya

 

Yıkım çalışmalarına, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Emniyet Müdürü Ünal Arslan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kaymakam Bayraktar, yaptığı konuşmada, yaklaşık 70 yıldır ilçedeki varlığını sürdüren eski tekel binasının yıkımına başlandığını belirterek, "Hemen her Gerzeli vatandaşımızın kursağında geçen lokmada payı olan bu bina ve dolayısıyla tütün işletmesi yatırımını yapanlardan Allah razı olsun diyor ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

 

Söz konusu binanın hem ömrünü hem de işlevini tamamladığını dile getiren Bayraktar, "Tekel işletmesi kapandıktan sonra uzun yıllar atıl durumda bekleyen bina, görüntü kirliliği oluşturmasının yanı sıra fiziki yıpranmışlığıyla da tehlike oluşturmaya başlamıştır. Bu nedenle öncelikle binanın yıkılarak kötü görüntünün ve tehlikenin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Bu vesileyle ilgili diğer tüm siyasi ve bürokratik aktörlere teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Yıkılacak binanın yerine Vali Yavuz Selim Köşger öncülüğünde Gerzeli vatandaşlar tarafından da kabul görecek bir kamu yatırımı yapma konusundaki çalışmaların devam ettiğini anlatan Bayraktar, kesinleşmiş bir planlama bulunmadığını, yapılacak binanın hayırlı olmasını diledi.

 

Yıkım işleminin 60 günde tamamlanacağı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.