Dolar 32,5106
Euro 34,9119
Altın 2.421,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı

Boyabat’ta tarihi Beyazıt (Büyük) Cami restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı
23 Ekim 2017 10:58

Boyabat’ta tarihi Beyazıt (Büyük) Cami restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

İlçemiz merkezinde bulunan ve tarihi dokusu ile ilçenin simgelerinden olan tarihi Beyazıt Cami restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapatılmıştı.

 

Tarihi çarşıda uzun süren tadilat çalışmaları sonrasında çevre düzenleme çalışmalarına gidildi.
Boyabat Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından alanda bulunan parkeler sökülerek yenileme çalışması başlatıldı.

Başkan Çakıcı basına yaptığı açıklamada,”Tarihi dokuya uygun, aynı zamanda Boyabat’ın önemli değerlerinden biri olan Beyazıt Camii’nin yapılacak çevre düzenleme çalışmaları sonrasında ibadete açılacağını” belirtti.
Restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Beyazıt Camii’nin çok güzel bir görünüm kazandığını ifade eden Başkan Çakıcı, “Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında caminin tarihi ve mistik dokusuyla uyumlu oturma ve dinlenme alanları, yer altı WC si, ağaçlık ve mevsimlik çiçekleri barındıran çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte insanlarımızın vakit geçireceği güzel bir alan da bu yapıya dahil olacak.” ifadelerine yer verdi.

Boyabat Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Belediyemiz Çevre Temizlik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan çevre düzenleme çalışmalarımız en kısa zamanda bitirilecektir. İlçemize hayırlı olsun” denildi.

Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı Tarihi camide çevre düzenleme çalışmalarına başlandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.