Dolar
Euro
Altın
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Tarabalar Sergisi Bahçeşehir Üniversitesinde

Tarabalar Bir Ayancık Belgeseli kent kent dolaşmaya devam ediyor. Tarabalar sergisinin yeni adresi Bahçeşehir Üniversitesi.

Tarabalar Sergisi Bahçeşehir Üniversitesinde
24 Şubat 2015 10:49

İlk defa 4. Sinopale Sinop Bianeli kapsamında Ağustos 2012’de Ayancık’ta sanarseverlerle buluşan “Tarabalar” Bir Ayancık Belgeseli birçok kenti dolaştı.

 

Ayancık esnaflarından fotoğrafçı Volkan Atılgan tarafından yoğun çalışmalar sonucu oluşturulan ve Türkiye’nin ilk gezici kent belleği fotoğraf sergisi olma niteliğini taşıyan “Tarabalar” İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Bodrum gibi birçok kentte geçmişe ışık tuttu. Unutulmaya yüz tutan Sinop ili Ayancık ilçesinin tarihi bu sergi ile yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Sinop adına da çok ciddi bir farkındalık yaratan sergi çalışması Sinop’un bir sosyolojik kuyu olan yakın ve orta vadeli toplum birey tarihini de sanat severlerle buluşturuyor. Sergi; 25 Şubat Çarşamba günü konferans olarak İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Kürsüsü Başkanı dünyaca ünlü sosyolog olan Prof. Dr. Nilüfer Narlı’nın moderatörlüğünde İstanbullular ile buluşuyor.

 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Volkan Atılgan, 25 Şubat’ta Bahçeşehir Üniversitesi çatısı altında gerçekleşecek etkinlik için öncelikle Prof. Dr. Nilüfer Narlı’ya teşekkür ederken “Tarih tekerrürden ibarettir’ deyimini bizler genel olarak olumsuzlama olarak kullanırız. Ancak ‘Tarabalar’ sergisini gezen izleyiciler 'Ah keşke tarih tekerrür etse’ diyerek sergiden ayrılıyor. Dolayısıyla eski Türkiye’nin Cumhuriyet modernitesinin ve onun yaydığı ışığın hasreti ile doluyuz.” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca Atılgan çözüm ortakları By Moment sahibi Erhan Çelem, Ayancık Ar-Taş Orman Sanayi ve Tuncay Yurbaş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Tarabalar Sergisi Bahçeşehir Üniversitesinde

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.