Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Taksit Yasağı Delindi

Bugünden itibaren başlayan cep telefonunda kredi kartına taksitle satış yasağına formül bulundu. Birçok teknoloji mağazasında yer alan hediye kartları, tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif oldu.

Taksit Yasağı Delindi
1 Şubat 2014 10:55

1 Şubat'tan itibaren başlayan cep telefonunda kredi kartına taksitle satış yasağına formül bulundu. Birçok teknoloji mağazasında yer alan hediye kartları, tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif oldu.

 

YASAL ENGEL YOK

 

Bu hediye kartlarının taksitle satılmasının önündeyse herhangi bir yasal engel yok. Taksitle özellikle pahalı telefon almak isteyenlere öncelikle hediye kartı almaları tavsiye ediliyor. Tüketici öncelikle satın alacağı cep telefonunun bedeli kadar hediye kartı alıyor.

 

KARTI VER, TELEFONU AL

 

Bu kartları almak için de taksitli kredi kartını kullanıyor. Teknoloji mağazaları da müşterisine 9 aya kadar taksit yapıyor. Daha sonra müşteri hediye kartını kasaya teslim ederek istediği cep telefonuna kavuşuyor.

 

AYLIK EKSTRE, HEDİYE KARTI BEDELİ OLUYOR

 

Aylık ekstresinde ise o mağazadan yaptığı alışveriş cep telefonu satışı değil hediye kartı bedeli olarak yansıyor. Böylece hem satıcı hem de alıcı cep telefonuna taksitli satış engelini aşmış oluyor. Gazete Arena

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.