Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Susam Yağının 7 Mucizesi

Susam yağı, asırlardır cilt sağlığı ve bakımında kullanılan ve mucize olarak adlandırılan bir bitki olan susamdan elde edilen bir yağdır. Bunun yanı sıra bilinen tedavi yöntemlerine ek destekleri sayesinde bir çok hastalığa ve rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

Susam Yağının 7 Mucizesi
Aslan Özdemir
9 Şubat 2016 23:20

Susam yağı, asırlardır cilt sağlığı ve bakımında kullanılan ve mucize olarak adlandırılan bir bitki olan susamdan elde edilen bir yağdır. Bunun yanı sıra bilinen tedavi yöntemlerine ek destekleri sayesinde bir çok hastalığa ve rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Yemeklerde de kullanılan zengin mineralli yağ bağışıklık sistemini destekler ve güçlendirir.

Hayrettin Kaya

Susam yağının ihitva ettiği  B6 vitamini, çinko, fosfor kalsiyum, bakır ve demir sayesinde mucize niteliğindedir.

1- Genç Görünen Ve Sağlıklı Bir Cilt;  Susam yağı zengin mineral yapısı sayesinde tüm cilt tipleri için uygun mükemmel bir nemlendirme sağlar. Aşırı kuru ciltlere anında müdahale ederek cilt yapısını düzenler ve yoğun nemlendirme kazandırır. Özellikle cilt lekelenmeleri ve yara izlerinde kalıcı bir tedavi sağlar ve izlerin periyodik ve düzenli kullanımlar sonucunda kaybolduğu belirtilmiştir. Ciltte doğumdan kaynaklanan ya da yaşlanmaya bağlı olarak oluşan kahverengi lekeleri giderir ve pürüzsüz bir cilt kazandırır.

Cildin elastikiyetini yitirmesi ve kuruluğu gibi durumlarda bileşiminde bulunan Çinko sayesinde kolajen dokuyu uyararak kolajen üretimini hızlandırır ve yeni genç hücrelerin oluşumuna olanak sağlar.

Cilt rahatsızlıklarına bağlı olarak oluşan kaşıntı ve kızarıklığa karşı anında bakım yapar ve cildi rahatlatarak yatıştırır. Ciltte oluşan pul pul döküntülerin önüne geçer. Antioksidan özelliği sayesinde de cilt bariyerinde oluşan irritasyon ve tahrişleri tedavi ederek koruma sağlar.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra susam yağı, yaşlanma karşıtı özelliği sayesinde ciltte oluşabilecek olan çizgiler ve kırışıkların önüne geçer. Düzenli ve periyodik olarak kullanıldığında ciltteki sarklamaları toparladığı ve sağlıklı bir cilde zemin hazırladığı belirtilmiştir.

Aşırı kuru ve hassas ciltler için uzmanlar tarafından önerilen şifa deposu yağ, uzun süreli ve yoğun bir nemlendirme sağlar ve hücreleri yatıştırır.

2- Saç Ve Saç Derisine Olan Etkisi; Susam yağının bilinen diğer özelliklerinden biride saç ve saç derisine olan güçlü ve yoğun etkisidir. Saç derisinde oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçer ve saçları korur. Kırılmış ve kurumuş saç uçlarını besler ve saçı koparak dökülmelere karşı savunur. İçeriğindeki zengin yağ asitleri sayesinde saçların ihitiyacı olan nemi karşılar ve parlaklık kazandırır.

Saç derisinde oluşabilecek olan bakteriyel enfeksiyonlar ve sedef, egzama gibi hastalıkların önüne geçer ve antioksidan etkisi sayesinde iltihabi hastalıkları ve kaşıntıyı tedavi eder.

Sağlıkla uzayan saçlar istiyorsanız duş öncesi ıslak saçınıza masaj yaparak uygulayın. Dilerseniz badem yağı ile birlikte karışım yaparak uygulayabilirsiniz. 3 – 4 dakika sonra ılık su ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Günlük kullanım için idealdir.

3- Sağlıklı Gülüşler;  Ağızda oluşan bakteri plağını temizler ve diş eti sorunlarına karşı savaşır. Ağız hijyeninin sağlanmasında etkili olan susam yağı sayesinde dişlerde kalıcı beyazlık ve temizlik sağlar.

Diş eti rahatsızlıklarının ve hassasiyetinin önüne geçer ve diş eti kanamalarını tedavi eder.

Her gün ağızda 20 – 30 saniye çalkalamak ağız ve diş sağlığı açısından yeterli olacaktır.

4- Kalp Ve Damar Sağlığına Olan Olumlu Etkisi; Bileşiminde bulunan antioksidanlar ve sesamol  sayesinde kalp – damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırır ve bağışıklık direncini arttırır.

5- Kanser Tedavisine Destek Olur; İhtiva ettiği Çinko ve Magnezyum sayesinde vücudu ve bağışıklığı korur. Hücrelerin oluşumunu ve gelişimini destekler. Vücut direncine destektir.

6- Kemik Ve İskelet Sistemine Olan Olumlu Etkisi; Kalsiyum ve çinko sayesinde kemik sistemini destekler ve gelişimine yardımcı olur. Özellikle kemik erimesi olarak bilinen ve korkulan Osteoporoz hastalığına karşı savaşır ve kemik dokusunu güçlü tutar.İçeriğinde bulunan zengin  maddeler sayesinde kemik yapısındaki mineral dokuyu hızlandırır ve kırıkların tedavisinde kullanılır.

7- Sindirim Sistemi ; Susam yağının içeriğinde bulunan zengin doku sayesinde kabızlık ve ishal gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır ve mideyi yatıştırır.

Susam yağının faydaları saymakla bitmez. Zengin içerikli doğal bir şifa deposu olan yağı ihtiyacınız olan her anda kolayca ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Uzmanlar tarafından da etkisi onaylanan Susam Yağı sayesinde sağlığınıza sağlık katın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.