Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

STSO Başkanı Erol Derici Ağır Konuştu

STSO Başkanı Erol Derici; "Seçimlere siyaset karışmıştır. Devletin kurumu da bu işlere alet edilmiştir. Bu yanlıştır" dedi.

STSO Başkanı Erol Derici Ağır Konuştu
1 Mayıs 2013 10:03

5 Mayıs tarihinde yapılacak olan Sinop ve Ticaret Odası (STSO) seçimleri öncesi adaylar seçim çalışmaları sürdürüyor. STSO Başkanı Erol Derici 'Komşu tabldot & Cafe' de düzenlediği basın toplantısında, kendi ekibinde yer alan ve gruplarından aday olan firma ve iş adamlarını tanıttı.

Seçimin demokratik geçmesini dileyen Erol Derici, bu zamana kadar diğer grup hakkında herhangi bir söz söylemediklerini, ama kendilerinin de kırıldıkları bazı noktalar olduğunu söyledi. 'Biz işin içine siyaset girsin istemedik' diyen Erol Derici, AK Parti'ye yüklendi. Derici; "Biz bu işin içine siyaset girsin istemedik. Ticaret Odamız siyasetçinin elinde oyuncak olmamalı. Ticaret odası siyasetin arka bahçesi olmamalı. Biz işveren örgütüyüz. Siyaset girmesin dedik, ama kabul etmediler. Maalesef işin içine siyaset soktular. Bizim için valiyle, siyasetçiyle, kurumla iyi değil dediler. Öyle bir şey yok.

Tabi biz şunu isterdik. Karşımızda ki grupta bu tür programlarla projelerini anlatsın. Maalesef biz farklı şeylerle karşılaştık. Karşımızda sayın milletvekilimizi, karşımızda Sayın AKP il başkanını, karşımızda, Sayın SİSAD başkanını, karşımızda sayın esnaf kefalet kooperatif başkanını, özel idare genel sekreterini gördük. Şimdi bakın daha geçen perşembe akşamı özel idarede bir toplantı yapılıyor. Sayın il başkanı çağırıyor herkesi. Kurum kimin? Devletin, seçim kimin? bizim. Bizim seçimimizin ne işi var orada?. Ben neden bu toplantıyı odada yapmadım o zaman? Bak bizim bir arkadaşımızın yerine geldik orada toplanıyoruz. Devletin kurumu bu işlere alet etmemek lazım. Şimdi kimden izin alınmıştır?. Özel idare genel sekreteri nasıl izin vermiştir? Sayın vali neden izin vermiştir? Valimi hakimdir özel idareye, yoksa genel sekreter mi?. Yoksa hepsine hakim AKP il başkanımı. Bunu herkesin bilmesi lazım arkadaşlar kusura bakmayın. Bırakın da bir seçim yapacaksak kendi aramızda yapalım. Biz ticaret adamıyla anlaşırız, anlaşamayız, ama bir yere geliriz. Çünkü ticarette amaç uzlaşmaktır, para kazanmaktır"

Kaynak : vitrinhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.