Dolar 32,5439
Euro 34,8924
Altın 2.434,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Stresten Dişleriniz Çürüyebilir

Günlük hayatta karşılaştığımız çoğu sorunlar nedeniyle stres kendini göstermektedir. Strese dayalı hastalıklarda bizi tehdit ediyor. Strese dayalı diş çürüyebileceği de profesörler tarafından açıklandı.

Stresten Dişleriniz Çürüyebilir
21 Şubat 2015 23:46

Günlük hayatta karşılaştığımız çoğu sorunlar nedeniyle stres kendini göstermektedir. Strese dayalı hastalıklarda bizi tehdit ediyor. Strese dayalı diş çürüyebileceği de profesörler tarafından açıklandı.
 

Selçuk Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Durmuş stresin diş sağlığını tetiklediğini açıkladı. Ağız ve diş bakımının önemsenmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ercan Durmuş "Ciddi anlamda kronik stresli bireylerde ağız kuruluğu oluşur. Buna bağlı olarakta diş yüzeylerinde çürük oluşumunu engelleyen koruyucu tabaka oluşmaz ve sonucunda yoğun diş çürükleri meydana gelir." dedi.

Durmuş sözlerine şu şekilde devam etti: "Özellikle 18-20 yaş altı genç ve çocuklarda görülen stres, ağız sağlığı açısından çok önemlidir. Ebeveynler, bu stresi önemsemediğinden dolayı tedbir almakta genellikle gecikmektedirler. Bu da ilerleyen yaşlarda büyük sorunlara yol açmaktadır. 12-20 yaş aralığında görülen stres, 18-30 yaşlarında kanama, papil kaybı ve ağrı şeklinde görülen ciddi diş eti hastalıklarına zemin hazırlamaktadır. Strese giren çocuk ve gençler içine kapanıp, kişisel ağız ve diş bakımlarını ihmal ediyor. Ağız, diş ve eklem bölgelerinde görülen şikayetle gelen bu yaş çocuk ve gençlerde stres faktörünün değerlendirilmesi, tedavinin kalıcı olabilmesi ve ilerleyen dönemlerde problem yaratmaması açısından çok önemli." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.