Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Skype İle Anında Çevirili Konuşma İmkanı Geliyor

Teknoloji geliştikçe akıl almaz yeniliklerde beraberinde geliyor. Microsoft'un büyük katkı sağladığı teknoloji ile artık dünyadaki herkesle sorun yaşamadan görüşme yapabileceğiz. Hangi dil olursa olsun artık bunun imkanı var.

Skype İle Anında Çevirili Konuşma İmkanı Geliyor
Aslan Özdemir
21 Şubat 2015 18:37

Microsoft'un satın almasıyla birlikte altyapısını oldukça değiştiren ve innovatif bir yapıya bürünen Skype, farklı dillerde iletişimin yarattığı problemleri bir nebze olsun gidermeye çalışıyor. Skype’ın yeni çeviri özelliği sayesinde, artık kullanıcılar kendi dillerinde konuşabilecek ve konuştukları cümleler karşı tarafa kendi dilinde gönderilecek.

Hayrettin Kaya

 

Skype Translator adındaki yeni servis, karşılıklı olarak konuşan kullanıcıların kendi dilinde konuştuklarını gerçek zamanlı çeviri yaparak anında sesli olarak karşı tarafın anladığı dilde sunuyor.

 

Hala test aşamasında olan yeni servis, İngilizce ve İspanyolca dilleri arasında akıcı bir çeviri yapabiliyor ve 40'a yakın dilin birbirine çevirisi de yakında hizmet verecek. Bu yeni servis sesinizin hangi kelimelere karşılık geldiğini daha önce kaydetmiş olduğu milyonlarca kelime İçinde en olası kelimelerle kıyaslayarak bulmaya çalışıyor ve duraklama, şaşırma gibi ünlemleri de algılayarak cümle içinde çıkarılmalarını sağlıyor. Microsoft son reklamında, iki ilkokul öğrencisi arasında geçen gerçek zamanlı çeviri testini yayınlayarak bizi nelerin beklediğini gösterdi. Yeni servis, Meksika’daki Peterson okulu ve Washington’daki Stafford okulu öğrencileri arasında İngilizce – İspanyolca arasında akıcı bir şekilde çeviri yapabildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.