Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Şişmanlık Kalbe Yararlıymış

Şişmanlık o kadar da kötü değilmiş.

Şişmanlık Kalbe Yararlıymış
Aslan Özdemir
20 Mart 2013 18:39

Şişmanlık ve obezite dünyanın en önemli sağlık sorunlarından bir tanesi olsa da kalp hastası olan obezlerin, kalp hastası olan zayıf akranlarına göre daha az risk altında.

Hayrettin Kaya

Yeni yapılan bir araştırmaya göre fazla kilolu kalp hastalarının diğerlerine oranla erken ölüm riski yüzde 30 daha az. London College Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, fazla kiloluların yanı sıra obez hastalarda dahi, zayıflara göre erken ölüm oranı yüzde 15 daha az.

Araştırmaya yürüten ekibin başındaki Dr. Mark Hamer bunun oldukça ilginç bir sebebi olduğunu söylüyor. Hamer'a göre, obez hastalar daha fazla risk altında görüldüğü için doktorlar onlara öncelik veriyor ve daha etkili tedavi yöntemleri uyguluyorlar.

Dr. Hamer araştırma için 4 bin 400 kalp hastasını inceledi. Hastalar tam 7 yıl boyunca takip edilirken fazla kilolu hastalardan hayatını kaybedenlerin sayısının daha az olduğu görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.