Dolar 32,5532
Euro 34,9466
Altın 2.422,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Sinop’un ekonomik beklentileri masada

Sinop’un ekonomik beklentileri, AK Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından düzenlenen forumla masaya yatırıldı.

Sinop’un ekonomik beklentileri masada
7 Mart 2018 11:27

Sinop’un ekonomik beklentileri, AK Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından düzenlenen forumla masaya yatırıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “2019’a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde yapıldı. AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu başkanlığında, İl Başkanı Ali Çöpcü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve iki oturum halinde yapılan forumun ilk bölümüne teşkilat mensupları, öğleden sonraki bölümüne ise iş adamları ve STK temsilcileri katıldı.

İLİMİZİN BÜYÜMESİ VE GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK
Sinop’ta yapılması planlanan projeler ve halkın beklentilerini karşılamada izlenmesi gereken yollar konuşulduğu formun açılış konuşmasını yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti’nin milletin talep ve isteklerini dinleyerek sürekli politikalarını şekillendirdiğini ve geliştirdiğini söyledi. Çöpçü; “İlimizin büyümesine, gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan yatırımları hizmetleri ve bunları etkenlerini sizlerin düşünceleri, fikirleri ile ilimizin kalkınmasını sağlayacak en önemli sonuca ulaşmış olacağız” dedi.

81 İLİMİZ AYNI ANDA BÜYÜSÜN

Ali Çöpcü’nün açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın öncülüğünde 81 ilde çalışmalar yaptıklarını aktardı. Ekonomik kalkınmayı başlatmak için 81 ilin aynı anda büyümesini hedeflediklerini ifade eden Taşkesenlioğlu, “Her ilimizin gelişme perspektifini beraber oluşturalım. Ekonomik dinamiklerini beraber ortaya koyalım. Biz bugüne kadar halkla beraber, halk için inşa ettik. Bizden önceki zihniyetlerin yaptıkları gibi halktan ayrı, halksız projeler üretmedik ve üretmeyeceğiz. Bugüne kadar aslında Türkiye makro ekonomik anlamda inanılmaz başarılar elde etti” dedi.

RAPOR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULACAK

Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan haberleşmeye ve diğer alanlara varıncaya kadar onlarca büyük makro ekonomik dönüşümleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Taşkesenlioğlu; “AK Parti olarak en temel ayrımımız, milletin devletin önünde olduğu felsefe ile hareket etmemizdir. Bu nedenle AK Parti iktidarı 16 yıldır kesintisiz bir şekilde yoluna devam edebiliyor. Bugün sizlerle yeniden 2019 seçimlerine doğru giderken de, 2023 hayalimizi gerçekleştirirken de hatta 2071 hayalimizi gerçekleştirirken de nasıl bir Sinop hayal ediyoruz şeklini birlikte çizmiş olacağız” diye konuştu. Taşkesenlioğlu, elde edilen raporlara, tüm milletvekilleriyle bir araya gelerek son şeklinin verileceğini son olarak da bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını bildirdi.

FORUMLARDA 5 ANA SORUYA CEVAP ARANIYOR

Bu arada ülke genelinde ve son olarak da Sinop’ta gerçekleştirilen çalışmada AK Parti, 5 soruya cevap arıyor. Toplumun farklı kesimlerine “15 yılda ne yapıldı ve halk en çok hangi hizmetten memnun kaldı?”, “Ne olmalı ya da hangi projeler devam etmeli ki sürdürülebilir başarı devam etsin?”, “Yapılan yatırımlar ve yeni yatırımlar yapılırken ne gibi engellerle karşılaşıldı?”, “Yapılan ancak milleti tatmin etmeyen ekonomik hamleler nelerdi?” ve “Uzak hedeflere ulaşmak amacıyla gelecek 15 yılda en çok hangi hizmetleri görmek istersiniz?” gibi sorular forum katılımcılarına yöneltiliyor. Şu ana kadar Sinop ile birlikte 47 ilde söz konusu çalışma yapılırken, her ilin farklı özellikleri, soru ve çözüm önerileri öne çıkıyor.

Sinop'un ekonomik beklentileri masada Sinop'un ekonomik beklentileri masada

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.