Dolar 32,3397
Euro 35,1106
Altın 2.239,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 10°C
Cum 11°C
Cts 12°C

Sinop’ta Staj yapıyorlar

Litvanya Kaunas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Akvile Zilionyte ve Gerda Narkeviciute, Sinop Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus Değişim Programı kapsamında Sinop’a gelerek, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde staj eğitimi almaya başladı.

Sinop’ta Staj yapıyorlar
Hayrettin Kaya
22 Haziran 2018 10:22

Litvanya Kaunas Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Akvile Zilionyte ve Gerda Narkeviciute, Sinop Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus Değişim Programı kapsamında Sinop’a gelerek, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde staj eğitimi almaya başladı.

Aslan Özdemir

Erasmus Değişim Programı kapsamında farklı ülkelerde bulunan üniversitelerle iş birliği protokolleri imzalayarak, birçok yeni projeyi hayata geçiren Sinop Üniversitesi, staj eğitimlerini Sinop’ta sürdürmek isteyen yabancı öğrencilere, kendi bölümlerinde gelişim gösterecekleri kurum ve kuruluşlarda eğitim olanağı sağlıyor. Bu kapsamda Sinop Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğünce Litvanyalı Akvile Zilionyte ve Gerda Narkeviciute isimli öğrencilere, Atatürk Devlet Hastanesi Kadın hastalıkları ve doğum servisinde staj yapma imkânı sağlandı.

DOĞUM HEYECANI YAŞADILAR

Kadın hastalıkları ve doğum servisinde görev alan Akvile Zilionyte ve Gerda Narkeviciute, doğum uygulamasına katılarak, unutulmaz bir mesleki deneyim yaşadı.

SİNOP’A GELDİĞİMİZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ
Staj süresi boyunca bölümleriyle alakalı pratik ve teorik eğitim alacak olan Litvanyalı stajyer öğrenciler, Sinop’u çok sevdiklerini belirterek, “Sinop’a geldiğimiz için çok mutluyuz. Doğal ve kültürel yönden oldukça zengin olan bu şehirde staj eğitimi aldığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Stajımızın oldukça verimli geçeceğine eminiz. Bizleri misafir eden Sinop Üniversitesi ve Atatürk Devlet Hastanesine teşekkür ederiz” dedi.

16 ÜLKEDE 40 ÜNİVERSİTEYLE ANLAŞMA
Sinop Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü 16 ülkede 40 üniversiteyle yaptığı anlaşmalarla öğrencilere yurt dışında eğitim görme fırsatı sunuyor. Sinop Üniversitesinden yapılan açıklamada Erasmus değişim programından toplamda 163 öğrenci faydalandığı belirtilirken değişim programından yararlanan öğrenci sayısı her geçen yıl arttığı 2018-2019 yılında da yeni öğrencilerin faydalanmaya devam edeceği aktarıldı.

Sinop'ta Staj yapıyorlar Sinop'ta Staj yapıyorlar Sinop'ta Staj yapıyorlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.