Dolar 32,5216
Euro 34,7912
Altın 2.421,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinop’ta Ramazan Denetimleri

Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla;

Sinop’ta Ramazan Denetimleri
1 Haziran 2017 14:40

Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla;

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce hazırlanan program dâhilinde Ramazan ayı öncesinde başlanan gıda denetimlerine Ramazan ayı içinde hız verilerek devam ediyor. Başta fırın, pastane ve unlu mamul işletmeleri olmak üzere kasap ve market gibi Ramazan ayında daha aktif üretim, satış ve dağıtım yapan işletmelere denetimler sıklaştırılmıştır.

İl Müdürü V. Ahmet TAM ve Gıda Yem Şube Müd.V. Selçuk YİĞİT’in de katılımlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde gıda kontrol görevlilerince işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilmiş,  işletme sahibi ve çalışanları gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirme yapıldı.  Kasap esnafına yönelik yapılan toplantılarda belirtilen kesim, nakil, muhafaza, hijyen ve vb. uygulamalara riayet edilip edilmediği denetlenip, uyarılarda bulunuldu.

Yılın diğer zamanlarında olduğu gibi Ramazan ayında da halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetim ekipleri; insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecekler.

Sinop'ta Ramazan Denetimleri Sinop'ta Ramazan Denetimleri Sinop'ta Ramazan Denetimleri Sinop'ta Ramazan Denetimleri Sinop'ta Ramazan Denetimleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.