Dolar 32,3351
Euro 35,1782
Altın 2.246,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Sinop’ta Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu

Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen hastaların İmmüm Plazma Bağışı koordinasyon, bilgi ve nakil işlemlerinin sağlanması amacı ile Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Çağrı ve Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Sinop’ta Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu
Hayrettin Kaya
21 Eylül 2020 12:48

Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen hastaların İmmüm Plazma Bağışı koordinasyon, bilgi ve nakil işlemlerinin sağlanması amacı ile Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde Çağrı ve Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Aslan Özdemir

İmmün plazma bağışlamak isteyen gönüllü bağışçıların hafta içi saat 09:00-17:30 saatleri içerisin de 0368 261 4457 telefon numarasından hizmet veren çağrı merkezine ulaşmaları yeterli.

Ulaşan gönüllü bağışçılara aradıklarında kendilerine konuyla ilgili bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor.

 

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü  sosyal medya hesabında  Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi hakkındaki detaylı bilgi yayınladı.

Gönüllü Bağışçıların Organizasyon Süreci ve Nakli

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığıyla mücadele döneminde hastalıkla karşılaşmış, başarılı tedavi sonrası sağlığına kavuşmuş vatandaşlardan, Bakanlığımız talimatları doğrultusunda hızlı, etkili ve güvenli immün plazma teminini sağlamak, bağışçı organizasyon sürecinin ivedi bir şekilde planlanması ve sürdürülmesi için Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi kuruldu. Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde kurulan merkezimiz, Eylül ayı itibari ile aktif olarak faaliyet vermeye başladı.

“Merkezimiz tarafından, Kovid-19 tanısı konulan ve tedavi sürecinin ardından iyileşen birçok vatandaşımıza ulaşılmış ve immün plazma bağışı konusunda bilgi verilerek bağış için vatandaşlarımız davet edilmiştir. Şu ana kadar immün plazma bağışı yapmayı kabul eden gönüllü bağışçılarımız da bulunmaktadır.

Sinop’ta İmmüm Plazma Bağışı Yapmak İsteyen Gönüllüler Samsun’a Götürüldü

İmmüm Plazmabağışı için tedavi süreçleri tamamlanan gönüllü bağışçılarımız, Sağlık İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ekiplerimizce koordine edilmektedir. Ayrıca bağış yapmak isteyip ulaşım imkanına sahip olmayan gönüllü bağışçılarımız için ise nakil işlemleri yine ekiplerimizce Koronavirüs tedbirleri kapsamında planlanarak gerçekleştirilmektedir. Gönüllü bağışçılarımızın ilimize en yakın olan Samsun Orta Karadeniz Kızılay Kan Merkezinde gerçekleştirilen İmmüm Plazma Bağışı işlemlerinin tamamlanmasının ardından yine Sağlık Müdürlüğümüzce planlı bir şekilde  evlerine bırakılmaktadır. Bu kapsamda ilimizden gönüllü bağışçılara ulaşılmış ve 16 Eylül 2020 çarşamba günü bir grup bağışçımızın gerekli tüm işlemleri ve nakilleri yapılmıştır.

Gönüllü Bağışçılar İçin İletişim

İmmün plazma bağışlamak isteyen gönüllü bağışçıların hafta içi saat 09:00 -17:30 saatleri içerisin de 0368 261 4457 nolu telefon numarasından hizmet veren çağrı merkezimize ulaşmaları yeterlidir. Ulaşan gönüllü bağışçılarımıza aradıklarında kendilerine konuyla ilgili bilgilendirme ve yönlendirme yapılacaktır.

Sağlık İl Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; “Ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile mücadelede emeği geçen tüm sağlık teşkilatımıza teşekkürlerimi sunarken immüm plazma bağışı konusunda vatandaşlarımızın bizleri dikkate alması ve tedavileri tamamlanan vatandaşların çağrı merkezimiz tarafından arandığında ekiplerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Unutmayalım ki koronavirüsü hep birlikte yenebiliriz. Unutmayalım ki sizlerin yapacağı plazma bağışı birçok hastaya umut ve şifa olacaktır.”

Sinop’ta Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu Sinop’ta Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi Kuruldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.