Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Sinop’ta kestane ormanlarına ulaşım kolaylaşıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri inşa ettikleri yol ile Sinop’taki orman köylülerinin 4 bin dekarlık kestane ormanlarına ulaşımını kolaylaştırdı.

Sinop’ta kestane ormanlarına ulaşım kolaylaşıyor
Hayrettin Kaya
8 Aralık 2017 11:43

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri inşa ettikleri yol ile Sinop’taki orman köylülerinin 4 bin dekarlık kestane ormanlarına ulaşımını kolaylaştırdı.

Aslan Özdemir

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülke genelinde orman köylüleri için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Sinop’taki orman köylülerinin kestane ormanlarına ulaşımını kolaylaştırmak için harekete geçen ekipler, inşa ettikleri yol ile 4 bin dekarlık orman alanına ulaşımı sağlamaya başladı. Sinop Ayancık’ta Harzana Yukarı Mahalle ile Tarakçı arasında yaklaşık 6 km uzunluğundaki yol inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. Özellikle ormandan kestane toplayan köylülerin ulaşımı kolaylaştıracak olan proje aynı zamanda muhtemel orman yangınlarına müdahale esnasında da kullanılabilecek. Bölgede ulaşım zorluğu sebebiyle toplanamayan kestaneler yeni yapılan yolla birlikte toplanabilecek ve böylece yılda 10 tonun üzerinde kestanenin toplanmasıyla köylülere 50 bin lira civarında bir gelir artışı sağlanacak.
“ORMAN KÖYLÜLERİNİN TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık olarak sadece ormanları koruyup artırmakla kalmadıklarını orman köylülerinin de taleplerini karşıladıklar ını kaydederek şunları söyledi: Biz orman köylülerimizi kendi teşkilatımız gibi görüyor onları koruyup kolluyoruz. Ulaşım anlamında gelirlerini artıracak projeler geliştirmek anlamında gerçekten ciddi manada bir gayret gösteriyoruz. Orman köylülerimizi yerinde kalkındırmak için gereken ne varsa yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

Sinop’ta kestane ormanlarına ulaşım kolaylaşıyor Sinop’ta kestane ormanlarına ulaşım kolaylaşıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.