Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sinop’ta keşfederken meslek sahibi olmak!

Karadeniz’in önemli dalış merkezlerinden Sinop’ta, uzman dalgıçlar tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler deniz altının güzelliklerini keşfetmenin yanında 85 ayrı ülkede geçerliliği bulunan sertifika sahibi olabiliyor.

Sinop’ta keşfederken meslek sahibi olmak!
12 Temmuz 2018 19:41

Karadeniz’in önemli dalış merkezlerinden Sinop’ta, uzman dalgıçlar tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerler deniz altının güzelliklerini keşfetmenin yanında 85 ayrı ülkede geçerliliği bulunan sertifika sahibi olabiliyor.

Karakum mevkisinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlere Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen, yaşları 16-45 arasında değişen 30 kursiyer katılıyor. Hafta içi her gün sabah başlayan ve gün boyu devam eden eğitimde dalgıç adaylarına mesleğin incelikleri uygulamalı öğretiliyor. Sürekli Eğitim Merkezi’nde görevli Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar Tarakçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 yaşından büyük tüm sağlıklı bireylerin eğitimlere katılabildiğini söyledi. Türkiye’nin farklı kentlerinden 30 kursiyerin şu an merkezde eğitim aldığını vurgulayan Tarakçı, eğitim sonunda verdikleri sertifikaların Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Uluslararası Sualtı Aktiviteleri Birliği nezdinde geçerliliği olduğunu ifade etti.

85 ülkede geçerliliği bulunan sertifika ile eğitime katılan kursiyerlerin aynı zamanda meslek sahibi olduklarını aktaran Tarakçı, “Mesela son yıllarda balık kafesçiliği ülkemizde çok yaygınlaştı. Burada eğitim alan dalgıç adayları belgelerini aldıktan sonra kafeslerde istihdam ediliyor. Bize de bu yönde çok sayıda talep geliyor. Dalgıç adaylarımıza bir yandan deniz altının güzelliklerini keşfetme imkanı sunarken bir yandan onlara iş sahası oluşturuyoruz.” diye konuştu.

“Balıkları evlerinde ziyaret ediyoruz”
Eğitime katılan kursiyerden Burak Doğan, yaz tatilini dalış eğitimine katılarak geçirdiğini dile getirdi. Kardeşiyle dalış eğitimi aldıklarını anlatan Doğan, “Denizin altı gerçekten çok büyüleyici. Ben ilk kez daldım ve gördüklerim karşısında çok mutlu oldum. Düşünsenize balıkları evlerinde ziyaret ediyoruz. Gerçekten çok heyecanlı idi. Tabii bunun yanında bir de alacağımız sertifikalar bize iş imkanı yaratacak. O açıdan bakıldığı zaman da bizim adımıza çok yararlı bir eğitim programı oldu.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.