Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Sinop’ta Kaçak Avcılar Operasyon ile Yakalandı

Boyabat İlçe Jandarma ekipleri İmamlı Köyü kırsalında yasak avlanma yapan avcılara operasyon düzenledi.

Sinop’ta Kaçak Avcılar Operasyon ile Yakalandı
5 Şubat 2017 16:22

Sinop’un Boyabat ilçesinde yasak bir şekilde avlanan avcılara yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda karaca eti ve çok sayıda tüfeklerle mermi ele geçirildi. Sinop’ta kaçak avcılığa yönelik operasyonlar ise devam ediyor. İşte detaylar.

Boyabat İlçe Jandarma ekipleri İmamlı Köyü kırsalında yasak avlanma yapan avcılara operasyon düzenledi.

Edinilen bilgiye göre Boyabat İlçe Jandarma ekiplerinin yaptıkları özel çalışmalar neticesinde Boyabat İlçesi İmamlı Köyü çevresindeki incelemeleri sırasında jandarma ekiplerini gören iki kişinin kaçmaları üzerine kovalamaca başladı. Önce araçla sonra yürüyerek şüphelileri kovalayan jandarma ekipleri köy mezarlığı mevkiindeki menfez içerisine giren İmamlı Köyü’nde ikamet eden S. K. (52) ve A. B. (61) isimli kaçak avcıları yakaladılar.

Şüphelilerin üzerinde iki ruhsatsız av tüfeği, sırt çantası ve av yeleklerinin bölmelerinde toplam 4,2 Kg Karaca eti, tüfeklere ait çeşitli numaralarda 41 adet fişek ve küçük boy nacak bulundu. Çevrede araştırmalarını sürdüren jandarma ekipleri gördükleri kan izlerini takip ederek yakın çevrede 1 adet tulum şeklinde yüzülmüş Karaca derisi buldular.

Jandarma ekipleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Sinop Şube Müdürlüğü yetkililerine haber vermesi üzerine ele geçirilen karaca eti, derisi ve suç aletleri, imzalanan bir tutanakla olay yerine gelen milli parklar yetkililerine teslim edildi.

Yakalanan şüpheliler idari yaptırım ve gerekli yasal işlem yapılmak üzere serbest bırakıldılar. Şüphelilerin soruşturmasının sürdüğü, 2017 yılı için kaçak avcılar için belirlenen idari para cezası kesileceği öğrenildi.

Kaynak : Boyabatsesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.