Dolar 32,4781
Euro 34,9319
Altın 2.435,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sinop’ta İlk Kez BYPASS Ameliyatı Gerçekleştirildi

Son günlerde Sinop’ta yapılan ‘karın atardamarı ameliyatı ve anjiyografi operasyonları’ ile sık sık gündeme gelen Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, şimdi de BYPASS ameliyatları ile Sinoplulara umut olmaya devam ediyor.

Sinop’ta İlk Kez BYPASS Ameliyatı Gerçekleştirildi
28 Kasım 2017 11:10

Son günlerde Sinop’ta yapılan ‘karın atardamarı ameliyatı ve anjiyografi operasyonları’ ile sık sık gündeme gelen Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, şimdi de BYPASS ameliyatları ile Sinoplulara umut olmaya devam ediyor.
Sinop’ta 2013-2014 yıllarında Sinop Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak görev yapan Op. Dr. Tolga Baş’ ın görev yaptığı dönemde kurulması için ilk adımları atılan KVC Ünitesi Op.Dr. Alper DELİER’ in Genel Sekreterlik görevini yaptığı dönemde hizmete girmişti. İlk etapta sadece damar ameliyatları yapılan KVC ünitesinde zamanla Anjiyografi operasyonları ve kalp ameliyatları da yapılmaya başlandı.
Göğüs ağrısı ve yürüme problemi şikayetleri ile Hastanemize başvuran Adil Sabuncu için önce 17 Kasım 2017’de anjiyografi operasyonu yapıldı. Daha sonra Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi Uzmanları tarafından açık kalp ameliyatı yapılması gerektiğine karar verilen Adil Sabuncu’nun BYPASS ameliyatı başarılı bir şekilde Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi.
Yapılan BYPASS ameliyatının ardından açıklama yapan Op. Dr. Arif Özdal ARSLAN ;
Hastamız 54 yaşlarında diyabet ve hipertansiyonlu bir hastaydı, zaten diyabet ve hipertansiyon bu tip hastalıkların en büyük nedenidir. Bu hastamızın kalbi besleyen damarlarında darlık ve tıkanıklıklar olsa da ciddi bir kriz geçirmemiş olması kendisi için büyük bir şans oldu. BYPASS ameliyatlarında en fazla faydayı bu tür hastalar görmekte, yani kalp kası zedelenmemiş fakat zedelenmeye ramak kalmış hastanın kriz geçirmeden önce bu tip sıkıntıları bypass ameliyatıyla giderilmiş olması hastanın hem yaşam süresine katkıda bulunuyor hem de yaşam kalitesine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu hastamıza da böyle bir ameliyat yapıldı. Yaptığımız ameliyat, gerek teknolojisi gerek donanımıyla yeterli olan yerlerde yapılabilen bir ameliyattır. Hastanemizde bu tip ameliyatlara başlanması planlandığında bizlere destek olacak eğitim hastanemiz Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi seçilmişti. Bu süreçte gerek ameliyathane inşaat aşamasında gerek sonraki aşamalarda buraya gelerek kontrollerde ve incelemelerde bulunan Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Ali FEDAKAR ve Anestezi Uzmanı Canan GÜLER, başarı ile tamamlanan bu ameliyatımızda da bizlere gerekli desteği verdi. İçinde bulunduğumuz bu süreç, bundan sonrasında da Koşuyolu ekibinin bize destek olması ile devam edecek ve her ameliyatta gelen arkadaşlar biraz daha seyrederek ve buradaki kadronun ameliyatını sağlayarak devam edecek bir süreçtir. Bu süreç tamamlandığında arkadaşlar sadece özellik arz eden zor ve ağır vakalar için gelecekler onun dışında ki vakalarda Sinop’ta bulunan mevcut kadromuzla Sinop’a kazandırılan KVC ünitesinde bu tip operasyonlar gerçekleşecektir.

Ameliyata 7 Doktor 4 Hemşire İştirak Etti
Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ilk açık kalp ameliyatına Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Ali FEDAKAR, Op. Dr. Tolga BAŞ, Op. Dr. Serkan ÇELİK, Anestezi Uzmanı Canan GÜLER ve Hastanemiz Uzmanlarından Op. Dr. Arif Özdal ARSLAN, Op. Dr. Ahmet Han KANPALTA ve Op. Dr. Serdar KÖSEOĞLU iştirak ettiler.
Doktorlarımızdan Allah Razı Olsun
Erfelek’ li 54 yaşında ki Adil Sabuncu 4 saat süren BYPASS ameliyatından sonra kendine geldiğinde “Allah doktorlarımızdan razı olsun, benim için ellerinden geleni yaptılar” dedi ve başta bu imkanı sağlayan Devletimize ve operasyonu gerçekleştiren doktorlar ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Ameliyatın ardından KVC Yoğun Bakım servisinde tedavisine devam edilen ve sağlık durumu gayet iyi olan Adil Sabuncu bugün itibariyle yoğun bakımdan çıkarılarak serviste tedavisine devam edilecek.

Sinop’ta İlk Kez BYPASS Ameliyatı Gerçekleştirildi Sinop’ta İlk Kez BYPASS Ameliyatı Gerçekleştirildi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.