Dolar 32,5269
Euro 34,7416
Altın 2.485,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Sinop’ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi

Sinop İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından, 18 Aralık Uluslar arası Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Sinop’ta yaşayan göçmen çocuklara, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Mülteci uyum (MUYU) setlerinden dağıtıldı.

Sinop’ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi
19 Aralık 2018 17:22

Sinop İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından, 18 Aralık Uluslar arası Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Sinop’ta yaşayan göçmen çocuklara, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Mülteci uyum (MUYU) setlerinden dağıtıldı.

Sinop İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından, 18 Aralık Uluslar arası Göçmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Sinop İl Göç İdaresi Müdürlüğü binasında düzenlenen etkinliğe, Sinop Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, Sinop İl Göç İdaresi Müdürü Muhammet Emin Altun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya, İHH Sinop Başkanı Cemalettin Koca, İHH Sinop Başkan Yardımcısı Kadir Bilgili ile Sinop’ta yaşayan göçmen aileleri katıldı.

GÖÇMENLER İLE İLGİLİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Burada bir konuşma yapan Sinop İl Göç İdaresi Müdürü Muhammet Emin Altun, Uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olarak da bilinen 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü ile, göçmenlerin yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. Altun; “Başta BM olmak üzere birçok ülke, göç alanında çalışmalar yapan ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve STK’lar tarafından her yıl kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle etkinlikler ve organizasyonlar gerçekleştiriliyor. 1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları, 18 Aralık gününü Uluslararası Göçmenler Günü olarak kutlamaya başladılar. Bugünün seçilmesinin sebebi, 18 Aralık 1990 günü, BM Genel Kurulu’nun Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu’nu imzalamasıydı. Konvansiyon, dünya çapındaki göçmen hakları savunucularının verdiği uzun mücadelenin ve devletlerarası müzakerelerin önemli bir sonucuydu” dedi.

TÜRKİYE, GÖÇMENLERE KAPILARINI AÇARAK TÜM DÜNYAYA BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERMİŞTİR
Anadolu insanının misafirperverliği ve hoşgörüsü ile tüm dünyada örnek bir ülke olduğunun altını çizen Sinop İl Göç İdaresi Müdürü Muhammet Emin Altun, Türk ve göçmenlerin birlikte, uyum ve hoşgörü içerisinde yaşamasını desteklemek; göç ve göçmenlikle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü “Büyüksün Türkiye” kampanyasını başlattığını söyledi. Altun; “Misafirperverliği ve hoşgörüsüyle tüm dünyada ün kazanmış olan Anadolu insanı, medeniyetinden aldığı bu büyük mirasla bu zenginlikten besleniyor. Bu vesileyle 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde göçmenlerin bir kez daha hatırlanmasını, bu konudaki farkındalığın artmasını ve göçlerin toplumları zenginleştiren bir olgu olduğunu biliyor ve herkesçe hatırlanmasını önemsiyoruz. Sinop İlinde göçmenlere hizmet sunan İl Göç idaresi Müdürlüğü olarak, her zaman olduğu gibi 18 Aralık’ta da tüm göçmenlerin yanındayız. 18 Aralık’ın göçmenlerimizle toplumumuzun karşılıklı uyumunu destekleme, kardeşlik hukuku oluşturmak için bir fırsat olduğu gerçeğiyle 18 Aralık haftasında kamuoyu farkındalığının arttırılmasına katkı sunmayı hedefliyoruz.

Bu vesileyle Türk ve göçmenlerin birlikte, uyum ve hoşgörü içerisinde yaşamasını desteklemek; göç ve göçmenlikle ilgili farkındalığı artırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü “Büyüksün Türkiye” kampanyasını başlatmıştır. Türkiye’de bulunan göçmenlerin her biri bizim misafirimiz ve misafir ettiğimiz göçmenlerle zenginleşiyoruz. Büyük bir göçmen nüfusuna kapılarımızı açmamız da bizim büyüklüğümüzün göstergesi. Bu sebeple “Büyüksün Türkiye” diyoruz. Bu yolla ülkemize, ülkemizi tercih eden göçmenlere ve de tüm göçmenleri kucaklayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından programa katılan göçmen ailelerin çocuklarına, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ve içerisinde Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hikaye kitapları, hikayeli boyama kitapları, motif boyama kitabı, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunan Mülteci uyum (MUYU) setlerinden dağıtıldı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Büyüksün Türkiye” kampanyası ile ilgili hazırlanan video gösteriminin izlenmesi ile devam eden program, yapılan ikramlarla son buldu. Çanta şeklinde hazırlanan setlerin içinde; Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinden hikaye kitapları, hikayeli boyama kitapları, motif abı, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunuyor. Kaynak; Vitrin Haber

Sinop'ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi Sinop'ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi Sinop'ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi Sinop'ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi  Sinop'ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi Sinop'ta göçmen çocuklara uyum seti sürprizi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.