Dolar 32,5442
Euro 34,8273
Altın 2.429,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinop’ta “Açık Kapı Bürosu” açıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Açık Kapı” Projesi kapsamında Sinop’ta, vatandaşların sorun ve taleplerini doğrudan iletebileceği “Açık Kapı Bürosu” hizmete açıldı.

Sinop’ta “Açık Kapı Bürosu” açıldı
15 Mayıs 2018 18:17

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Açık Kapı” Projesi kapsamında Sinop’ta, vatandaşların sorun ve taleplerini doğrudan iletebileceği “Açık Kapı Bürosu” hizmete açıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, kamu hizmetlerine erişimin kolaylıkla sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyetin artırılması amacıyla “Açık Kapı Projesi” başlatıldı. 15 Aralık 2017 tarihi itibariyle ilk olarak 15 ilde başlatılan proje kapsamında Sinop Valiliği tarafından oluşturulan “Açık Kapı Bürosu” dün düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Törene Sinop Valisi Hasan İpek, vali yardımcısı ve İl özel idaresi genel Sekreter V. İzzet Ercan, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Valilik binası girişinde oluşturulan “Açık Kapı Bürosu”nda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden 1 sosyolog, İl Sağlık Müdürlüğünden 1 sosyal araştırmacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Müftülüğünden 1 ‘er memur personel görevlendirildi. Vatandaşlar, talep ve sorunları ile ilgili müracaatlarını Açık Kapı Projesi kapsamında Hükümet Konağı girişinde oluşturulan Açık Kapı ofisinde yüz yüze başvurarak veya acikkapi.gov.tr adresinden internet aracılığı veya mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı Uygulaması kullanılarak yapabilecekler. Açık Kapıdan tüm vatandaşlar ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler de yararlanabilecek.

AÇIK KAPI VATANDAŞ ODAKLI YENİ BİR KAMU ANLAYIŞIDIR
Açık Kapı Bürosu açılışında konuşan Vali Hasan İpek, açık kapı uygulamasının, vatandaş odaklı yeni bir kamu anlayışı olduğunu söyledi. İpek; “Açık Kapı, Valiliğimizce hayata geçirilen, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı, vatandaş odaklı yeni bir kamu anlayışıdır. Güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurulması amaçlanan proje kapsamında, aynı zamanda Hükümet Konağına gelen dezavantajlı vatandaşlarımıza mihmandarlık hizmeti de verilecektir. Proje ile, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde, mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesinin sağlanması ve bu doğrultuda, vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin en etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güvenin artırılması hedeflenmektedir” dedi.

VATANDAŞLAR 332 ALT BAŞLIKTA MÜRACAATTA BULUNABİLECEK
Açık Kapı uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşların müracaatlarını Hükümet Konağı girişinde oluşturulan Açık Kapı ofisinde yüz yüze başvurarak veya acikkapi.gov.tr adresinden internet aracılığı veya mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı Uygulaması kullanılarak yapabileceklerini belirten Vali Hasan İpek, açık kapı bürosuna toplamda 322 alt başlıkta sıralanan konularda müracaat yapılabileceğini ifade etti. İpek; “Vatandaşlarımız talep ve sorunları ile ilgili müracaatlarını Açık Kapı Projesi kapsamında Hükümet Konağı girişinde oluşturulan Açık Kapı ofisinde yüz yüze başvurarak veya acikkapi.gov.tr adresinden internet aracılığı veya mobil cihazlara yüklenebilen Açık Kapı Uygulaması kullanılarak yapabileceklerdir. Açık Kapıdan tüm vatandaşlarımız ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler de yararlanabileceklerdir. Vatandaşlarımız; Valilik Hizmetleri, Emniyet ve Güvenlik, Yerel Yönetimler, Yardımlar ve Sosyal Hizmetler, Din Hizmetleri, Eğitim, Ekonomi ve Sanayi, Enerji, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Tapu ve Kadastro, Kültür ve Turizm, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Gençlik ve Spor olmak üzere, toplamda 322 alt başlıkta sıralanan konularda müracaatlarını yapabileceklerdir” diye konuştu.

TALEPLER 7 GÜN İÇERİSİNDE CEVAPLANACAK
Vatandaşlarımızın başvuruları alındıktan sonra elektronik sisteme kaydedilerek, başvuru sahibine SMS yoluyla bir başvuru numarası gönderileceğini belirten Vali Hasan İpek, ilgili birime ulaştırılan taleplerin hızlı bir şekilde değerlendirilerek 7gün içerisinde cevaplandırılacağını söyledi. İpek; “Vatandaşlarımızın başvuruları alındıktan sonra elektronik sisteme kaydedilerek, başvuru sahibine SMS yoluyla bir başvuru numarası gönderilecek ve başvuru Açık Kapı sorumlusu tarafından sistem üzerinden ilgili birime yönlendirilecektir. Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilebilecektir. İlgili birimde başvurular süratle değerlendirilerek, en geç 7 gün içerisinde cevaplandırılacaktır. Başvurunun sonuçlandırıldığına dair SMS yoluyla bilgi verilecektir. Bu mesajı alan başvuru sahibi Açık Kapı birimlerinden, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya Açık Kapı mobil uygulamasından başvuru sonucunu öğrenebilecektir” dedi.

BU UYGULAMA MUTLU KENTİMİZİN MUTLUĞUNU ARTIRACAK
Projenin Sinoplu vatandaşların sorun ve taleplerinin çözümü noktasında büyük kolaylık sağlayacağının altını çizen Vali Hasan İpek, uygulamanın Türkiye’nin en mutlu kenti olan Sinop’un mutluluğunu artıracağına inandığını söyledi. İpek; “Hükümetimiz, halka nasıl yakın olunulabilirse o kadar yakın olabilmek için çaba sarf ediyor. Malumunuz, cumhurbaşkanlığın iletişim merkezi CİMER, başbakanlığın iletişim merkezi BİMER, içişleri bakanlığının yine elektronik iletişim merkezi ve valiliğimizin web sitesi, halkımızın devlete çok yakın bir şekilde ulaşabilmesi için hizmet vermekteler. Şuanda, Türkiye’de yine tüm vilayetlerde açık kapı projesi diye bir proje uygulanmakta. Bu proje, normal yollardan işlerini çözemeyen veya problemlerini anlatmakta zorlanan insanların, buraya gelip hem gizlilik hem de bir samimiyet içerisinde problemlerine çözüm arayabilecekleri bir proje. Sinop’ta da biz bunun bugün açılışını yapıyoruz. Burasının özelliği, devlet memuru ile tüm kamu kurumlarının işlerini, burada görevli olan memur arkadaşımız halledebilecek. Vatandaşın problemlerini dinleyip, devletle ilgili ne gibi sorunları varsa onları çözecek. Bizler bu alanın oluşturulmasında her şeyin en ince ayrıntısına kadar dikkat ettik. Örneğin masa düzenini oluştururken, memurumuzun oturduğu sandalye ile vatandaşımızın oturduğu sandalye eşit seviyede. Buraya gelen vatandaşımız, derdini karşılıklı sohbet havasında geçecek bir görüşmede aktarabilecek. Mutlu kentimizin mutluğunu artıracağına inandığım bu uygulamanın kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Yapılan konuşmanın ardından Vali İpek ve Protokol üyeleri tarafından Açık Kapı Bürosu açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Vali Hasan İpek, protokol üyeleri ve katılımcılar, açık kapı bürosunu gezerek, büro çalışanlarına işlerinde kolaylıklar diledi.

Sinop’ta “Açık Kapı Bürosu” açıldı Sinop’ta “Açık Kapı Bürosu” açıldı Sinop’ta “Açık Kapı Bürosu” açıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.