Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sinoplular Şöleninde Tüm Gelir Soma'ya Bağışlanacak

24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Almanya'da düzenlenecek olan Sinoplular Şöleninin tüm gelirinin Soma'ya bağışlanacağı açıklandı.

Sinoplular Şöleninde Tüm Gelir Soma'ya Bağışlanacak
20 Mayıs 2014 12:53

Merkezi Almanya'nın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (ASİDER) 24 Mayıs Cumartesi günü Almanya'nın Datteln kentinde yapılacak olan Sinoplular Şöleninin tüm gelirleri Soma'da şehit düşen Sinoplu madencilerin ailelerine bağışlanacağı kararı alındı.

 

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan yaptığı açıklamada üzüntülerinin büyük olduğunu vurgulayarak "Soma'da yaşadığımız felaket Türk milletinin her bireyi gibi bizleri de derinden yaraladı.  Ülkemizin yasta olduğu süreçte, ASİDER yönetim kurulu olarak 24 Mayıs Cumartesi günü Almanya’nın Datteln kentinde düzenleyeceği Sinoplular Şölenini ertelemek istiyorduk." dedi.

Çalışkan Soma maden ocağında şehit olan vatandaşlarımızın aileleri için el ele olduklarını belirterek "Lakin Soma'daki şehitlerimiz ve aile için Türk insanı adeta seferber olmuşken, bizlerde bu seferberliğe bir tuğla koymak istedik. Bu doğrultuda da;  etkinliğimiz gerçekleştirerek tüm gelirini Soma’daki  faciada şehit düşen Sinoplu ailelere vermek kararı aldık" dedi.

 

Başkan Ali Çalışkan, Avrupa'da yaşayan Sinoplulara, 24 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacak olan Sinopluların Kuçaklaşma Gecesine katılarak Soma’daki faciada şehit olan insanlarımızı ailesine destek  çıkmaya çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.