Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinoplular Hamburg’ta buluştu

HAMBURG – Avrupa Sinoplular Derneği’nin (Asider) Hamburg şubesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri coşkulu geçti.

Sinoplular Hamburg’ta buluştu
Aslan Özdemir
15 Mayıs 2018 16:06

HAMBURG – Avrupa Sinoplular Derneği’nin (Asider) Hamburg şubesi tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri coşkulu geçti. Öjendorf Parkı’ndaki piknik alanındaki şenliğe çoğunluğu Sinoplulardan oluşan yaklaşık 180 kişi ailece katıldı. Etkinlik kapsamında Sinop’un yöresel yemeklerinden olan Keşkek, piknik alanında pişirilerek tüm misafirlere ikram edildi. Sinoplu Yavuz Kardeşler Davul-Zurna ekibi de açık havada hemşerilerini eğlendirdi. Daha sonra Grup Mavilim’in canlı müzikleriyle halay, horon ve çiftetelli oynayan Sinoplular etkinlikten çok memnun kaldıklarını söylediler. Etkinlik kapsamında erkekler, bayanlar ve çocuklar kategorisinde çuval yarışı ve halat çekme yarışmaları yapıldı. İlçeler arası yapılan futbol turnuvasında ise finalde Gerze’yi 4-2 yenen Erfelek birinci oldu.

Hayrettin Kaya

Hamburg bölge başkanı Ecmel Yalçın, „Derneğimizde  yeni bir dönem başlamıştır. Dernek faaliyetlerimiz genel manada hep devam etti ama Hamburg’da sizlerle birlikte bu tür etkinliğimizi uzun zamandır yapamadık ama bundan sonra yeni ekibimizle güzel işler yapmaya ve sizlerle senede en az 2 kere buluşmaya çalışacağız. ASİDER, başta Sinoplular olmak üzere herkese açık ve her açıdan tarafsızdır. (Her şey Sinop için) sloganıyla düşünen ve buna göre davranan, bir araya gelmiş, tek sevdaları Sinop olan sizleri herzaman aramızda görmek isteriz“ dedi. Asider’in Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkanı olarak İserlohn’dan etkinliğe katılan Şirvan Ünal ise her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Hıdırellez’in, Avrupa’nın değişik yerlerinde her yıl yapıldığını belirterek “Bu etkinliği Hamburg’da ilk kez yaptık ve katılımdan çok memnun kaldık. Sinoplu olan veya olmayan tüm katılımcılara teşekkür ederiz. Seneye daha güzel ve kalabalık bir organize yapacağız” dedi. Avrupa’daki hemşeri dernekleri arasında en güçlüsünün Asider olduğunu iddia eden Ünal “Avrupa’da 32 bölgede örgütlendik. Amacımız Sinop’a gitmeyen Sinoplu kalmayacak. Önümüzdeki yıl Sinopluların yoğun olduğu yerlerden Sinop’a direk uçuş yapmayı sağlayacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.