Dolar 32,5788
Euro 34,8961
Altın 2.434,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Sinoplu Karikatüristler Sınırları Aştılar

Sinop’un Dünya çapında kazandığı başarıları ve çizdiği karikatürleri ile ün yapmış olan karikatürist Seyit Saatçi’nin öğrencilerinin yaptıkları karikatürler ulusal çapta yayınlanan ve okunan 'Fire 3' dergisinde yayımlandı.

Sinoplu Karikatüristler Sınırları Aştılar
6 Ağustos 2013 15:17

Saatçi, Sinop Gençlik Merkezinde karikatür grubu faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek gençlere karikatür sevgisini aşılamaya çalıştıklarını belirtti.

İlkokuldan Üniversiteye kadar değişik kategoride değişik ihtiyaçlarda bir çok öğrenciyle karikatür çalışmaları yaptıklarını söyleyen Saatçi, “Ulusal yarışmalarda ödüller getirdik. Üniversiteler olsun ve diğer kategorilerde olsun son olarak ta Norveç’te çıkan ‘Fire’ dergisi uluslararası dergidir. Şu anda Türkçe ve İngilizce olarak elimizde. Bunda da öğrencilerimizin karikatürleri yer aldı. Karikatürleri yayınlanan öğrencilerimiz Şebnem Bayrak, Sinem Bayrak, Doğa Yılmaz, Doğa Zeren Sipahi, Çiğdem Çetin, Ecem Birce Acar, Asu Melis Altay ve Seçil Sude Başar. Aynı zamanda benim karikatürlerim yer aldı. En büyük gururumuz o ustalarla birlikte bizlerinde yer alması. Bu dergide ‘Körpe Çizgiler’ adıyla yayınlanmış yani karikatüre yeni başlamış daha doğru karikatüriste adaylarımızın henüz adayken eserleri böyle uluslararası bir dergide yayınlanması tabi ki bizi sevindirir. Bu kapsamda bize tabiî ki bu ortamı sağlayan Gençlik Merkezi’ne, gençlik merkezi müdürümüz Ayhan Özhan’ın bize sunduğu imkanlarla ve gençlik merkezinde o değerli diğer çalışan o emekçi  arkadaşlarımızla birlikte öğrencilerimizle güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada temennimiz daha büyük daha güzel şeyler yapabilmek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.