Dolar 32,5655
Euro 34,7624
Altın 2.488,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Sinoplu kadınlardan askerlik başvurusu

Sinop’ta çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çok sayıda vatandaş, MİDDER tarafından başlatılan kampanya kapsamında askerlik başvurusunda bulundu.

Sinoplu kadınlardan askerlik başvurusu
1 Şubat 2018 12:26

Sinop’ta çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çok sayıda vatandaş, MİDDER tarafından başlatılan kampanya kapsamında askerlik başvurusunda bulundu.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Sinop İl Başkanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında aralarından kadınlarında bulunduğu çok sayıda Sinoplu gönüllü askerlik başvurusu yaptı. Sinop’ta Askerlik Şubesi önünde toplanan MİDDER üyeleri ve vatandaşlar ilk olarak basın açıklamasına katıldı.

‘ZEYTİN DALI HAREKATI’NI KARARLILIKLA DESTEKLİYORUZ
Basın bildirisini okuyan MİDDER Sinop İl Başkanı Erol Özçelik, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı sonuna kadar kararlılıkla desteklediklerini söyledi. Erol Özçelik; “Harekatın amacı, Türkiye’nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ile istikrarın sağlanması, operasyon kapsamında “Afrin bölgesinde, teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmaktır. Bunların hepsini aşacak gücümüz, kuvvetimiz, moral değerlerimiz var” dedi.

Özçelik sözlerinin devamında, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın herhangi bir kavme, ırka karşı değil, PYD/YPG/PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyon olduğunu dile getirdi.

15 TEMMUZDA OLDUĞU GİBİ MEVZU VATANSA, BU YOLA BAŞ KOYMAYA HAZIRIZ
“Bizi taciz eden üç beş ipsize, soysuza soluk aldırmayacağız” diyen Özçelik sözlerine şöyle devam etti; “Afrin Operasyonu başarıyla tamamlandığında Doğu Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen PKK kuşağı tamamen engellenmiş olacak. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; Bu operasyonu Allah’ın izniyle milletimiz, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. Bizler 15 Temmuz Milli İrade Ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Sinop İl Başkanlığı ve Türkiye’nin 51 ilinde örgütlenmiş teşkilatlarımız olarak gönüllü askerlik başvurusunda bulunmak üzere bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu Millet 15 Temmuz’da Vatanı için canını nasıl verdiyse, bugün de Mevzu Vatansa bu yola baş koymaya hazırız”.

Yapılan basın açıklaması ardından gönüllü askerlik başvurusunda bulunmak üzere Sinop Askerlik Şubesine giden MİDDER Sinop İl Başkanı Erol Özçelik, AK Parti Sinop İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop İl Müdürü Adnan Menderes Dümen, MİDDER üyeleri, vatandaşlar, şehit ve gazi aileleri dilekçe vererek askerlik başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru ardından esnafa ve vatandaşlara yaklaşık 2 bin adet Türk bayrağı dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.