Dolar 32,5978
Euro 34,6499
Altın 2.526,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Sinoplu Genç Kızı Mesleği Kurtardı

Sinop’ta iş çıkışı kalp krizi geçiren 21 yaşındaki genç kız, Medical Park Samsun Hastanesi’nde yapılan by-pass ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Sinoplu Genç Kızı Mesleği Kurtardı
27 Aralık 2013 13:06

Sinop’ta yaşayan sağlık teknikeri 21 yaşındaki bayan M.Ç., iş çıkışı göğüs ağrısı ve bayılma geçirdi. Daha önce bilinen kalp veya başka bir rahatsızlığı olmayan 21 yaşındaki M.Ç., Medical Park Samsun Hastanesi acil servisine başvurdu. Yapılan tetkiklerde kalp krizi geçirdiği saptandı ve hastaya koroner anjiyografi uygulandı. Koroner anjiyografide çok ender görülen, kalbin sağ ve alt tarafını besleyen damarda balonlaşma saptandı ve acil ameliyat olması gerekliydi.

Medical Park Samsun Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ertuğrul Özal, “Normalde 1.5-3 mm olan damar çapı 10 katına çıkıp 30 mm’e ulaşmıştı. Kalp krizinin dışında patlama sonucu ani ölüm riski de oluşturan ve balon ya da stentle tedavisi mümkün olmayan bu durumu düzeltmek amacıyla hastaya ameliyat önerildi. Hastanın genç yaşını ve estetiğine önem verdiğini göz önünde bulundurarak, normalin dışında ameliyat tekniği planlandı. Sağ lateral minitorakotomi (sağ meme altı küçük kesi) uygulanarak hastanın kalbine ulaşıldı ve genişlemiş olan damar bölümü çıkartıldıktan sonra by-pass uygulandı. Takip süresi içerisinde çabuk iyileşen hasta 5 gün sonra taburcu edildi” dedi.

Tekrar sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan M.Ç. “Daha önce hastalığım hiçbir belirti göstermemişti. Bir iş çıkışı aniden göğüs ağrısı ve bayılma geçirdim. Kendimde sağlık personeli olduğum için bu dayanılmaz sancının kalp krizi olabileceğini biliyordum. Sinop’ta yaptırdığım taramalarda kalp krizi gözükmüyordu ama doktorum da krizden şüphelenmişti ve beni acil Medical Park Samsun Hastanesi’ne sevk etti. Burada başarılı bir operasyon geçirerek sağlığıma kavuştum. Medical Park Samsun Hastanesi’ne geldiğimiz andan itibaren benden ilgi ve alakasını esirgemeyen başta Prof. Dr. Ertuğrul Özal, Opr. Dr. Artan Jahollari ve Medical Park Samsun Hastanesi’nin tüm personeline teşekkür ederim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.