Dolar 32,5663
Euro 34,8269
Altın 2.433,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinoplu Çiftçilerimize 10.000 Adet Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Meyveciliği Geliştirme projesi kapsamında İl Genel Meclis Üyelerinin destekleri ile finansmanı İl Özel İdaresince karşılanan 10.000 adet aşılı Chandler çeşidi ceviz fidanı, Merkez ilçe ile birlikte 8 ilçemizde dağıtıldı.

Sinoplu Çiftçilerimize 10.000 Adet Ceviz Fidanı Dağıtıldı
10 Aralık 2016 16:19

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Meyveciliği Geliştirme projesi kapsamında İl Genel Meclis Üyelerinin destekleri ile finansmanı İl Özel İdaresince karşılanan 10.000 adet aşılı Chandler çeşidi ceviz fidanı, Merkez ilçe ile birlikte 8 ilçemizde dağıtıldı

fidanlar tamamen ücretsiz olmasının yanında, çiftçilerimize dikim planlaması kapama meyve bahçesi olacak şekilde en az 3 dekar büyüklükte olmak üzere il müdürlüğü  teknik personelledanışmanlık desteği de sağladı.

Ceviz fidanları Merkez İlçede 2.630 adet, Boyabat’ta 2.000 adet, Gerze’de 1.500 adet, Saraydüzü’nde 1.500 adet, Durağan’da 170 adet, Erfelek’te 600 adet, Ayancık’ta 300 adet, Türkeli’nde 800 adet, Dikmen’de 500 adet dağıtılmak üzere İlçe Müdürlüklerimize teslim edilmiştir.

Proje hakkında bilgi veren İl Müdürümü Mehmet ASAK “Bu proje ile İlimiz iklim ve topak koşullarına uygun ve getirisi yüksek olan ceviz bahçesi tesisi yapılarak çiftçilerimizin refah seviyelerinin arttırılması hedeflenmiştir. Merkez ve İlçe köylerimizde ceviz yetiştiriciliğinde deneyimli çiftçilerimize, ceviz bahçesi tesisleri kurularak saklama koşulları kolay, dayanıklı, pazar sorunu olmayan bir ürünü çiftçilerimizin üretmesini istiyoruz. Bu sayede çiftçilerimizin tarımdan para kazanabilir durumu gelerek gelir düzeylerinin artmasını, kaliteli verimli ürünlerin elde edilmesini ve arazilerin verimli kullanılmasını amaçlanmaktayız.

İl Müdürümü ASAK :Ceviz bahçelerinden 4. yıldan itibaren ürün almaya başlayacak olan çiftçilerimizin, ağaçlar maksimum verim seviyesine ulaştığında yıllık dekar başına elde edecekleri gelir 4 bin TL olmak üzere kurulan ceviz bahçelerinden toplamda yılda yaklaşık 2,5 milyon TL gelir elde etmesi planlanmaktadır. Böylece Sinop ölçeğinde Milli Ekonomiye önemli bir katkı sağlanmış olacaktır. Bu anlamda bizlere destek olan başta İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Şükrü GÜNDOĞDU olmak üzere tüm İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyor ve dağıtılan bu fidanların kıymetli çiftçilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu planlama sayesinde çiftçilere dağıtılan ceviz fidanları ile toplamda 580 dekar alanda yaklaşık 160 adet modern ceviz bahçesidir. Kapama bahçelerin tamamıil  Müdürlüğü kontrolünde olacak ve teknik personeller yıl içerisinde takibi yapılacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.