Dolar 32,5217
Euro 34,7876
Altın 2.423,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 17°C

SİNOPALE 5

13 Ağustos 2014 18:55

Erdoğan Erkaymaz

Sinop Bienali “SİNOPALE” 5’inci etkinliğini “Kümeler ve Kristalleri Sıfır Noktasında Gözlem“ ana başlığında 12 Temmuz-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Sinop’ta gerçekleşmekte.Küratörlüğünü; T.Melih GÖRGÜN, Dimitrina SEVOVA,Emre ZEYTİNOĞLU, Aslı ÇETİNKAYA, Işın ÖNAL, Ellce FALAT yapmakta.
 

Avrupa Kültür Derneği tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen uluslararası Sinop Biennali-Sinopale 12 Temmuzda “Helesa” yürüyüşüyle başlamış, başta eski hal binası olmak üzere bir çok mekanda uluslar arası  sergiler, performansa dayalı etkinlikler,açık hava film gösterimleri atölye çalışmaları ve Sinop yaşayanlarının geniş katılımıyla devam etmektedir.

Sinop’un Uluslararası bir” Kültür ve Eğitim Şehri” olması yönüyle büyük çaba gösteriyor başta hemşehrimiz Prof. T.Melih GÖRGÜN ve arkadaşları bienalde; Türkiye Hollanda, Yunanistan, Almanya, Kanada, Portekiz, Bulgaristan, İsviçre, Avusturya, Fransa ve bir çok ülkeden sanatçıları ilimize taşımıştır.
 

İlki 15 Agustoz – 3 Eylül 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen “SİNOPALE 1” Sanatsal  bir sivil toplum etkinliği  olarak başlamış yerel ve bölgesel düşünceyi uluslar arası bir dile dönüştürerek, dünya kültürüne katkı sunmak olan Sinopale 1 üç küratörü, altmış sanatçısı ve Sinop yaşayanlarıyla bir bütün alarak bu oluşumun temelini atmışlardır.

 

Benim de katkı sunduğum “Sinopale2 Şeylerin Yeni Düzeni” isimli Türkiyenin en kuzey ucunda bulunan tarihsel şehrimiz Sinop’’ta sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilen bu projede her yaştan kentlinin kendi yaşam alanlarını gelecek vizyonuna sahip olarak yeniden algılamalarını, oluşurmaya yönelik olarak kentsel,ulusal ve uluslar arası bir çalışmaydı.
 

Türkiyede istanbuldan sonra ikinci Bienali olan “Sinopale” kültürel dinamiklerle yerel dönüşümü amaçlayan Uluslar arası Sinop Bienali her yaştan kentliyi kent sorunları üzerinde düşünmeye sevk ederken, daha iyi bir sosyal alanda yaşamayı amaçlayan ve bunu sanatla ifade etmekteler. İstanbul Bienali gibi bol reklamı ve yüksek bütçesi olamayan “SİNOPALE” nin değeri daha başkadır.
 

Sinop’un yetiştirdiği güzel insan Prof. T.Melih GÖRGÜN’ÜN  mücadelesi; Kültürel farkındalığı arttırmak için “SİNOPALE”yi yerel,ulusal ve uluslar arası düzeyde kültürel iletişim ve iş birliğini güçlendirdiği,Sinop sevdalısını “Birşey Yapmalı” düşüncesiyle yola çıkarak,kendi alanından sanat cephesinden etkinlik düzenlemiş,ilimizde sanat karnavalı yaşatmıştır. Sinop sevdalısı, sanat adamı, akademisyen, sevgili dostum Prof.T.Melih GÖRGÜN.

TEŞEKKÜRLER…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.