Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

SİNOP’a DEV YATIRIM

Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Sinop’ta uygulanmakta olan “Sinop’taki Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması” Projesi’nin uygulanacağı alanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve proje ortakları tarafından saha ziyareti yapıldı.

SİNOP’a DEV YATIRIM
Aslan Özdemir
24 Temmuz 2019 10:43

Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Sinop’ta uygulanmakta olan “Sinop’taki Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması” Projesi’nin uygulanacağı alanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve proje ortakları tarafından saha ziyareti yapıldı.

Hayrettin Kaya

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın program otoritesi olduğu, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZAKA) koordinasyonunda yürütülen “Sinop’taki Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması” projesine yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı inceleme uzmanlarının ve yerel proje ortaklarının içinde yer aldığı Sinop Vali Yardımcısı Mehmet TANIŞIR başkanlığında bir değerlendirme toplantısı ve sonrasında saha ziyareti gerçekleştirildi. Toplantıya Sinop Belediye Başkanı Barış AYHAN, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim AKBAŞ, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇ, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat ÖZMEN, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol ALEVLİ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı izleme uzmanları, Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer TUNCER, akademisyenler ve ilgili kamu kurumu temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇ, Bakanlık uzmanları ve proje ortakları projenin uygulanacağı alana saha ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette projenin uygulanacağı alana ilişkin proje detayları ve teknik bilgiler paylaşıldı.

Proje Su Ürünlerine Katma Değer Sağlayacak

Ziyaret sonrasında gerçekleştirilen toplantının açılışında proje hakkında bir değerlendirme konuşması yapan KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇ, proje ile birlikte su ürünlerinin işlenmesi ve depolanması alanında Sinop’a vizyon katan bir çalışma gerçekleştirileceğinin altını çizdi. Dr. GENÇ, “Sinop’ta projenin hayata geçirilmesi ile birlikte 81 kişilik istihdamın yanı sıra balıkçılar, küçük ve orta ölçekli işletmeler piyasa koşullarının altında hizmet bedeli ile balıkçılık faaliyetlerinde bu tesislerden yararlanabilecekler. Sektöre katma değer sağlayacak proje ile tesislerde marine ürün gibi katma değerli üretim gerçekleştirilmesine de olanak sağlanacak. Projenin önemli fonksiyonu ise Sinop’ta üretilecek su ürünlerinin Karadeniz genelinde farklılık yaratacak olmasıdır” dedi.

Toplantı KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol ALEVLİ’nin projedeki süreçler hakkında katılımcılara yönelik bilgilendirme sunumunun ardından, proje hakkında görüş ve değerlendirmeler yapılarak Bakanlık uzmanlarının soruları cevaplandırıldı.

Toplantı sonrasında ise Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim AKBAŞ ile proje kapsamında kurulan şirketin kuruluş süreci ve faaliyetleri görüşüldü. Bakanlık uzmanları tarafından projede ihale süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler hususunda bilgilendirme yapıldı.

SİNOP'a DEV YATIRIM SİNOP'a DEV YATIRIM SİNOP'a DEV YATIRIM SİNOP'a DEV YATIRIM SİNOP'a DEV YATIRIM SİNOP'a DEV YATIRIM

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.