Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sinop’a Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi Önerisi

Sinop’ta çocuk acil servisinin açılmasına yönelik başlatılan kampanyanın ardından yeni bir teklif daha ortaya atıldı.

Sinop’a Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi Önerisi
Aslan Özdemir
16 Aralık 2015 19:49

Sinop’ta çocuk acil servisinin açılmasına yönelik başlatılan kampanyanın ardından yeni bir teklif daha ortaya atıldı. Tüm-Sağlık-Sen Sinop İl Temsilcisi Osman Karaduman, Sinop’ta çocuk ve kadın doğum hastanelerinin kurulması gerektiğini açıkladı.

Hayrettin Kaya

Uğur Demirtaş isimli vatandaşın başlattığı “Sinop’a çocuk acil servisi kurulsun” kampanyasına destek veren Tüm-Sağlık-Sen İl Temsilcisi Osman Karaduman, yeni bir öneride bulunarak Sinop’a çocuk hastanesi ve kadın doğum hastanelerinin kurulması gerektiğini belirtti.

YAZIN KENT NÜFUSUMUZ 400 BİNİ AŞIYOR
Vitrinhaber’e konuşan Osman Karaduman şunları söyledi; “Ulusal basına da yansıyan ‘Çocuk Acili’ oluşabilmesi hepimiz için, tüm Sinop için önemli bir artıdır. Hepimizin çoluk çocuğu var ancak; bir sağlık çalışanı olarak bu konunun teknik ayrıntısını acizane bilenlerden biri olarak Sinop’ta ‘kadın doğum hastanesi ve çocuk hastanesi’ kurulması gerektiğine inanıyorum. Çocuk acilin de kurulacak bir çocuk hastanesi bünyesinde açılması daha doğru olacaktır. Çocuk acili kurarsanız, yarın kadın doğumla ilgili problemler de çıkacaktır. Sinop sürekli büyüyen bir ilimiz. Kentimizin yazın ortalama nüfusu 400 bini aşıyor. Ayrıca hastane olarak ilçelere de hizmet vermekteyiz.

ÖNCE HEKİM SAYISININ ARTMASI GEREK
Sinop’ta kurulacak olan kadın doğum ve çocuk hastanesinin ilçelerimize de büyük katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle kadın doğum ve çocuk doktorlarının artması, branşların en az 6 olması, bu da doktorların nöbet tutacağı anlamına gelir. Doktor sayısının en az 6 olması gerekli ki acilde nöbetçi olarak görev yapsın. Çocuk acilin açılabilmesi için röntgen ve laboratuvar ve tomografi merkezlerini oluşması lazım.

Çocuk ve doğum hastanesi bunların tümümün oluşması demektir. Bu ilimiz için gerçekten çok önemli. Geçmişte eski devlet hastanesinde 3-4 diş hekimi ile hizmet veriyorduk. Bu gün komplike bir diş hastanemiz var. Aynı şekilde kadın doğum ve çocuk hastanesi oluşabilir ve bu başarılı da olur.

Bizin hastalarımız çevre illere özel hastanelere gidiyor. Doktorlar ile bir memur olarak iç içeyim, çok duyarlılar ancak yetersiz kalıyor. Bu insanların da sosyal hayatları var ellerinden geleni yapıyorlar ama bence ayrı bir kurum oluşması gerekiyor.

SİYASİLERİMİZİN DESTEĞİNİ İSTİYORUZ
Bakın örneğin sayın Tokmak, benim bildiğim kadarıyla anjiyo merkezinin açılması için ön ayak oldu ve inşallah açılacak. Sendika başkanı olarak değerli siyasetçilerimize sesleniyorum. Tümüne ayrım yapmadan sesleniyorum. Sayın Altay çok önemli bir yerde. Hakeza Sayın Maviş partinin önemli kademelerinde yer alıyor. Kendisi iki komisyon başkanlığını üstlendi. Keza Sayın Karadeniz’de değerli bir vekilimiz. Bu siyasilerimizin birbirleriyle de son derece ilişkileri iyi.

Sayın bakanımızın da bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Hükümetimizin de bu tür konulara hassas olduğunu biliyorum. Bu sesimize mutlaka kulak vereceklerdir. Çocuk acil için mücadele eden kardeşlerimizi yürüten destekliyorum. Ancak daha komplike olarak çocuk hastanesi ve kadın doğum hastanesinin bu sorunu kökten çözeceğine inanıyorum.

HASTANE KURANA KADAR ÇOCUK ACİL OLABİLİR
Çevre illerimizde hem özel hastane hemde devlete bağlı bu tür hastanelerimiz mevcut. En azından böyle bir imkanımız yoksa hastane bünyesinde doktor sayıları çoğaltılabilir.

Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliği’ne göre aynı branştan 6 doktor mevcutsa, aynı hastane bünyesinde çocuk polikliniği ve çocuk acili açılabilir. Bu doktorlara nöbet tutturabilirsiniz. Böylelikle çocuk hastanesi kurulana kadar böyle bir hizmet verilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.