Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinop ve Ayancık Sergileri

Güzel Sanatlar Birliği üyelerinden bir Kesit

Sinop ve Ayancık Sergileri
28 Ağustos 2014 13:23

Güzel Sanatlar Birliği'nden Anadolu'nun En Kuzey Ucunda İki Sergi…

Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, 15 Eylül 2014 günü Eski Sinop Konservatuvarı Salonu’nda açılacak resim sergisiyle, Mustafa Kemal Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 86. yıldönümünü Sinop’lu sanatseverlerle birlikte kutluyor.

 

1909 yılında “Osmanlı Ressamlar Cemiyeti” adıyla kurulan ve yüz yılı aşkın bir süredir etkinliğini sürdüren Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, ülkemizin en eski ve köklü sanat kurumları arasında yer almaktadır.

 

Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği, Türk Sanat Tarihi’nin gelişimi içinde sahip olduğu saygın konumun getirdiği sorumluluk bilinciyle, güncel yorumlarıyla geleneksel Türk Resmi’ne sahip çıkarken; aynı zamanda plastik sanatlar alanındaki çağdaş yaklaşımları da desteklemekte; İstanbul, Ankara, İzmir gibi sanatsal etkinliklerin yoğun olarak gerçekleştiği merkezlerin yanı sıra Anadolu’nun çeşitli illerinde de sergiler düzenleyerek, plastik sanatlar kültürünün yaygınlaşmasını öncelikli hedefleri arasında görmektedir.

 

Dernek üyesi on iki sanatçının farklı tekniklerdeki yapıtlarından oluşan ve Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün himayesinde hazırlanan “Güzel Sanatlar Birliği Üyelerinden Bir Kesit” başlıklı sergi, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü Eski Sinop Konservatuvarı Salonu’nda açılacak. 16 Eylül 2014 Salı günü, Sinop Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu’na taşınacak olan sergi, 19 Eylül Cuma gününe kadar bu salonda izlenebilir.

 

Güzel Sanatlar Birliği üyesi sanatçılar 17 Eylül 2014 Çarşamba günü Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız’ın daveti üzerine; Ayancık Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda ikinci bir sergi açarak, Ayancık’lı sanatseverlerle de bir araya gelecek.

 

Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği’nin, Anadolu’nun en kuzey ucunda yerleşik kültür ve sanat ortamı ile buluşmasını sağlayan, Eğitimci Erdoğan Erkaymaz’ın değerli katkılarıyla sergiye katılan sanatçılar: Aynur Yıldırım, Ayşegül Bayraktar, Feryal Taneri, H.Fehmi Bildik, Mahbube Akar, Nazan Akpınar, Nihal Güres, Nilüfer Çile, Özlem Kalkan Erenus, Salime Kaman, Selçuk Uçku, Verjin Şabcı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.