Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinop Toprağı Yola Çıktı

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılında düzenlenen 6. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu, kapsamında İstanbul Sultanahmet'ten yola çıkan bisikletçiler, geldikleri Sinop’ta kendilerine emanet edilen Sinop toprağı ile Samsun’a hareket etti.

Sinop Toprağı Yola Çıktı
Aslan Özdemir
26 Aralık 2014 10:01

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılında düzenlenen 6. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu, kapsamında İstanbul Sultanahmet'ten yola çıkan bisikletçiler, geldikleri Sinop’ta kendilerine emanet edilen Sinop toprağı ile Samsun’a hareket etti. 

Hayrettin Kaya

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu kapsamında yola çıkan bisikletçiler Bin 879 kilometrelik mesafeyi kat ederek Sarıkamış’a ulaşacak. Tur kapsamındaki güzergahları arasında bulunan Sinop’a gelen bisikletçiler için Sinop Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Kaya Çelik, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Kızılay Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Kafile Başkanı Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Tuna Akyüz ile kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Kafile Başkanı Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Tuna Akyüz, bu anlamlı organizasyonda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Akyüz; “Bu yıl6.’sını düzenlemiş olduğumuz Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu Sinop Samsun etabına hoş geldiniz. 20 Aralık Cumartesi günü güzel güneşli bir havada İstanbul’dan Federasyon Başkanımız Sayın Emin Müftüoğlu beyefendi ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın İbrahim İlhami Koç beyefendinin, belediye başkanları ve değerli protokolün startları ile Sultanahmet meydanında yola çıktık. Geçen sene olduğu gibi bu yılda dün akşam Sayın valimizin teveccühleri ile Sinop’ta konakladık. Biz bisiklet federasyonu olarak 1915 yılındaki savaşlarda Sarıkamış cephesine sürülen ecdadımıza minnet borcumuzu ödemek için yollara çıktık. Onlara minnet borcumuzu ödemek için sporcularımız pedal çevirmeye başladılar. Biz sporcularımızla gençlerimize örnek olmak istedik. Onlara tarihimizi hatırlamaları, Sakarya’da Çanakkale’de ve diğer cephelerde yaşananları tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini hatırlatmak için pedal çevirmeye başladık. Yol boyunca Kızılay’ın destekleri ile turumuza devam ediyoruz. İmece usulü devam eden organizasyonumuzda dün akşamda Sayın valimizin teveccühü ile konakladık. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emniyetimizi ve güvenliğimizi sağlayan Garnizon komutanımıza, jandarmaya, sağlık personelimize ve yol boyunca bizlerle olan teşkilatımız adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Haşim Murat Öztürk’e ve tüm çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Tuna Akyüz tarafından, Kızılay Başkanı Mustafa Korucuoğlu, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten ve Vali Yardımcısı Kaya Çelik’e flama ve tişört takdim edildi. Program sonunda Vali Yardımcısı Kaya Çelik, getirilen Sinop toprağını bisikletçilere teslim etti. Protokol üyelerinin verdiği start ile birlikte Sinop’tan Samsun’a hareket eden bisikletçilerin turu 4 Ocak tarihinde Sarıkamış’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan “Gençlik Şühedanın İzinde” töreninde geçilen illerden alınan vatan toprağının Sarıkamış Müzesine kaldırılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’a takdimi ile son bulacak.

Haber: Ali Fuat Özşahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.