Dolar 32,5456
Euro 34,9021
Altın 2.426,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Sinop'ta Yaşama Yol Ver Kampanyası Tanıtıldı

Proje kapsamında Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde bilgilendirme stanttı kuruldu. Projeyi İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ferda Çalışkan tanıttı.

Sinop'ta Yaşama Yol Ver Kampanyası Tanıtıldı
13 Kasım 2015 19:51

Proje kapsamında Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde bilgilendirme stanttı kuruldu. Projeyi İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ferda Çalışkan tanıttı.

Çalışkan, yaptığı açıklamada, "Yaşama Yol Ver’ adı altındaki kampanyamız Sağlık Bakanlığı öncülüğünde başlayan ambulanslara trafikte 112 önceliğini sağlanması ve 112 hattının gereksiz yere aranmaması meşgul edilmemesi ayaklı bir kampanya. Bakanlığın verdiği bilgiler doğrultusunda yaklaşık 2 yıl sürecek bir kampanya ancak ilk 6 ay sonrasında bir değerlendirme toplantısı yapılıp ondan sonra 2 yıllık sürecin değerlendirileceği bir husus.
 

Biz de ilimizde bu kampanyayı desteklemek amaçlı ilimizde çeşitli faaliyetlerde bulunacağız. Sağlık Bakanlığımızın, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında, ‘Yaşama Yol Ver’ isimli acil sağlık hizmetlerinin sunumunda ‘112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi medya kampanyası’na bugün kurduğumuz stantla başlattık.
 

Okullarımızda öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Öğrencilere 112 elemanları nasıl çalışır onlar hakkında bilgi vereceğiz. İl genelinde bilgilendirme afişleri ve billboardlarla da kampanyamızın tanıtımını destekleyeceğiz. Dolmuşlarımızda konuya özel afişler asacağız" dedi.
 

Tanıtım toplantısına katılan Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ise konu hakkında, "Başlatılan bu kampanyaya halkımızın desteği vermesini temenni ediyoruz.
 

Çünkü insan hayatı bildiğiniz üzere en önemli kutsal değer aslında. Dolayısıyla ambulansların gerçekten amaçları doğrultusunda çalışabilmesi için özellikle öğrencilerimiz olsun veya genel olarak kamuoyunun hassas olması son derece önemli. Öğrencilerimizi de çeşitli faaliyetlerle bilgilendireceğiz ki onlarda ileriki yaşamlarında bu konu üzerinde daha hassas olarak dursunlar. Dolayısıyla bende aynı şekilde kampanyanın amacına ulaşması konusunda arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.