Dolar 32,4560
Euro 34,7804
Altın 2.479,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Sinop'ta yağışlı hava etkisini azaltacak

Meteoroloji Samsun 10.Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamaya göre Sinop'ta yağışlı hava etkisini azaltacak.

Sinop'ta yağışlı hava etkisini azaltacak
21 Şubat 2015 20:44

Meteoroloji Samsun 10.Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamaya göre Sinop'ta yağışlı hava etkisini azaltacak.
 

Bölgemiz hafta başından bu yana Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisinde bulunmaktadır. Bu sistem nedeniyle Bölgemizin büyük bölümünde etkili kar yağışları görülmüştür. (19.02.2015 Perşembe tarihinde Sinop Ayancık 20 cm olarak ölçülmüştür. ) Hava sıcaklıkları ise, kuvvetli kuzey yönlü rüzgarla birlikte hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerinin altında seyretmiştir.

 

Yapilan son tahminlere göre soğuk ve yağışlı havanın yarın 21.02.2015 Cumartesi günü Akşam saatlerinde bölgemizin doğusunda (Ordu ve Tokat) yağışlara neden olduktan sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Aynı gii|i Kastamonu ve Çorum çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde sis ve pus olayı ile birlikte iç kesimlerde havanın açması ile birlikte gece sıcaklıklarındaki düşüşle beraber buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

22.02.2015 Pazar günü: Bölge geneli az bulutlu ve açık gece ve sabah saatlerinde, iç kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.23.02.2015 Pazartesi günü: Bölge geneli parçalı bulutlu Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde , sis ve pus olayı ile birlikte iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere iç kesimlerde sisle birlikte, buzlanma ve don olayı, ayrıca zirai don beklendiğinden zirai faaliyette bulunan çiftçilerle, Görüş mesafesindeki azalmadan dolayı sürücülerimizin ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Gündüz sıcaklıklarında artışla beraber havanın önümüzdeki üç gün süresince

 

Genellikle parçalı az bulutlu geçeceğinden gece sıcaklıklarında yükselme beklenmiyor. Daha sonraki günlerde, Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı bir havanın etkisin girlcceği tahmin ediliyor.

 

24.02.2015 (Sah) Hava sıcaklıklarının da batı bölgelerimizden başlayarak önümüzdeki hafta bölge genelinde genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.Önümüzdeki hafta Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen ılık ve yağışlı sistem sebebiyle Bölge genelinde görülecek yağışların, genellikle yağmur, iç bölgelerin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.