Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Sinop'ta Daha Çok Mutlu Olmak İçin Yeni İş Alanları!

Geçtiğimiz yıllarda yapılan anketlerde Türkiye’nin en mutlu insanları olduğu ortaya çıkan Sinoplular daha çok mutlu olmanın yolunun istihdam alanlarının genişletilmesinden geçtiğini düşünüyor.

Sinop'ta Daha Çok Mutlu Olmak İçin Yeni İş Alanları!
4 Şubat 2015 16:44

Geçtiğimiz yıllarda yapılan anketlerde Türkiye’nin en mutlu insanları olduğu ortaya çıkan Sinoplular daha çok mutlu olmanın yolunun istihdam alanlarının genişletilmesinden geçtiğini düşünüyor.

Sinopluların 2015 yılı beklentilerini tespit etmek amacıyla AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş tarafından yaptırılan ankette Sinop ve ilçelerinde oturan yaklaşık 10 bin kişiye ulaşıldı. Sinoplular, sanayi, ulaşım ve turizmde yeni yatırımlar bekliyor. 

*AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş tarafından SPR Araştırma Grubuna yaptırılan ankette Sinop ve ilçelerinde oturan yaklaşık 10 bin kişiye ulaşıldı. Sinopluların 2015 yılı için AK Parti’den ve hükümetten beklentilerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. 

 

SİNOPLULAR SANAYİ, ULAŞIM VE TURİZMDE YENİ YATIRIMLAR İSTİYOR

‘Sizce Sinop’un kalkınması için giderilmesi gereken eksik nedir?’ sorusuna ankete katılan Sinopluların yüzde 39,3’ü ‘yeni iş alanlarının kurulması ve istihdam arttırıcı yatırımların yapılması’ şeklinde cevaplar verdiler. ‘Yapılması gereken acil hizmetler neler olmalıdır?’ sorusuna verilen cevaplarda ise ‘yeni sanayi alanlarının kurulması’  yüzde 28,4 ile başta geliyor. 

Sinopluların hizmet beklentileri arasında eğitim yatırımları, turizm alanlarının daha iyi değerlendirilmesi, yeni hastanelerin yapılması, doğalgazın yaygınlaştırılması ve Ak Parti’nin ulaşımda yaptığı atılımların sürmesi de yer alıyor. 

Özellikle Sinop il merkezinden ankete yansıyan diğer istekler ise şunlar; Çevre temizliğine önem verilsin. Otoparklar arttırılsın. Trafik sorununa erken çözüm bulunsun. Çarpık şehirleşme olmasın. Alt yapıya önem verilsin. Bozuk yollar daha hızlı tamir edilsin. 

 

GENÇLERİN TALEPLERİ: KÜLTÜREL ALAN 

Sinoplu gençlerin talepleri de ankete yer aldı. ‘Kültürel alanların arttırılması’ gençlerin istekleri arasında ilk sırada yer alıyor. Kültürel alan ve mekânların arttırılması yanında Sinoplu gençler spor etkinlikleri, kültürel ve sosyal organizasyonlar ile sanat çalışmaları yapılmasını da istiyor. 

 

MAVİŞ: SİNOP YENİ TÜRKİYE’NİN GÖZDESİ OLACAK

‘Sinopluların 2015 yılı Beklentileri’ anketinin sonuçlarını değerlendiren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, anketin 10 bin kişiye ulaşması sebebiyle önemli bir veri kaynağı olduğunu ifade ederek “Ankete yansıyan talepler, şikâyetler ve beklentilerin hepsi önemli. Sinoplular en doğal şekliyle siyasetten ve kendilerini yönetenlerden daha fazla ilgi istiyor, yatırım istiyor.” dedi.  

AK Parti hükümetlerinin Sinop’a ciddi yatırımlar yaptığının altını çizen Nazım Maviş sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti hükümetleri döneminde özellikle ulaşımda önemli işler başarıldı. Sinop-Boyabat Tüneli, Sahil Yolu, Kargı-Boyabat Yolu tamamlandı. Ulaşımda yeni yatırımlar olacak. Sinop Üniversitesi ilimiz için büyük bir kazanç oldu. Hükümetimiz Sinop’u önemsiyor. 2014’de kişi başına en çok yatırım yapılan iller arasında Sinop ilk sıralarda yer alıyor. Sinoplular, AK Partili hükümetlerin Sinop’a verdiği değerin farkındalar.”

Sinop’un ‘marka şehir’ olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Maviş sözlerini şöyle tamamladı.
 

“Sinop, yakın zamanda Türkiye’nin marka şehirleri arasına girecek. Bunun için potansiyelimiz var. El ele vererek bunu başaracağız. O zaman Sinoplu daha çok mutlu olacak. Sinop’u marka şehir yaparsak Sinoplu gençler bundan sonra geleceğe daha güvenle bakacak.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.