Dolar 32,3655
Euro 34,9626
Altın 2.325,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Sinop'ta Çatı Toplantısı

Sinop'ta ortak bir basın açıklaması düzenleyen, CHP, MHP ve DP Cumhurbaşkanlığı seçiminin startını birlikte verdi.

Sinop'ta Çatı Toplantısı
Aslan Özdemir
25 Temmuz 2014 13:18

Sinop'ta ortak bir basın açıklaması düzenleyen, CHP, MHP ve DP Cumhurbaşkanlığı seçiminin startını birlikte verdi.

Hayrettin Kaya

 

Denizci Otel'de bir araya gelen CHP İl Başkanı Mustafa Acun, MHP İl Başkanı Ali Çakır ve Demokrat Parti (DP) İl başkanı Mustafa Denizci düzenledikleri ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim startını verdiklerini açıklayarak Sinoplulardan destek istedi. DSP İl Başkanı ise il dışında olduğu için toplantıya katılamadı. 

 

'Bu seçim genel başkanlık seçimi değil'

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kısa sürede toplumun tüm kesimlerinden büyük ilgi ve kabul gördüğünü söyledi. Mustafa Acun; "Bizler önümüzde ki günlerde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday olarak belirlenen Prof. Dr. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday oyarak gösteren ve destekleyen siyasi partilerin Sinop'ta ki il başkanları olarak bu gün sizlerle bir araya geldik. Yapılacak seçim bir cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu seçimde siyasi partilere bir genel başkan veya parti temsilcisi, ya da partinin cumhurbaşkanı seçilmeyecek. Bu seçimde ülkenin Cumhurbaşkanı seçilecek. Bu süreç içesinde de, bu güne kadar ilk kez partiler bir araya gelerek, çok büyük bir uzlaşma örneğini de sergileyerek, sayın İhsaoğlu'nu çatı adayı olarak belirlediler. Sayın İhsanoğlu, aday olarak belirlendiği ilk günden itibaren Türkiye'de, toplumun tüm kesimlerinden çok büyük bir ilgi ve destek almaya başladı. Bu seçimlere giderken ülke çok büyük bir gerginlik içerisinde. Ülke başbakan tarafından kutuplaştırılan bir zeminde. Halbuki Cumhurbaşkanı olacak kişinin toplumun her kesimi kucaklayacak, demokratik parlementer sistemin varlığını sürdürmesine yönelik mücarele edecek bir kişi olması gerekir. Ama her söyleminde sadece yasama, yürütme ve yargıyı tanımayan, söylemleri ve icraatlarıyla hukuk devletini neredeyse yok edecek bir seviyeye getiren, ayrıştıran bir insanın, konuşmalarında nefret söylemlerinde bulunan bir kişinin bu ülkede cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini düşünüyoruz. Bizlerde genel bakanlarımızın aldığı karar doğrultusunda sayın İhsanoğlu'nun seçilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

 

'İnsanlar birbirlerine tedirgin bakıyor'

Ülkede ki ayrışmadan son derece rahatsız olduklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanı Ali Çakır sözlerine şöyle devam etti; "Bizler Ekmeleddin beyi sonuna kadar destekliyoruz ve parti olarak elimizden geleni yapacağız. Ülke için de en hayırlısının böle olacağı kanısındayız. Genel başkanlarımızın bize verdiği talimatlar doğrultusunda sayın İhsanoğlunu sonuna kadar destekleyeceğiz. Bu bir cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bir adayın sadece kendi partisini kucaklayan bir pozisyonda olmaması gerekir. Çünkü cumhurbaşkanı, cumhurun başıdır. Ülkenin halini hep birlikte görüyoruz. Bir gerginlik ve bir kaos var. Ülkemizin sınırlarında savaş var ve şu anda hiç bir şeyin yapıldığı yok. Bizler Ekmeleddin beyin seçilmesiyle ülkemize huzurun geleceğine inanıyoruz. İnsanlar bu süreçte birbirlerine tedirgin bakıyorlar ve kurumlarda bile huzur yok. Polislerimiz evlerinden alınıyor. İnşallah 7 parti olarak Ekmeleddin beyin yanında olacağız ve kendisini Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz"

 

'Kuvvetler ayrılığı diye bir şey kalmadı'

Demokrat Parti (DP) Sinop İl Başkanı Mustafa Denizci ise konuşmasında 10 Ağustos'ta bir demokrasi savaşı vereceklerini söyledi. Denizci; "Her şeyden önce demokrasi kuvvetlerin ayrılığı olan bir sistemdir. Bu sistem kuvvetler ayrılığı devam ettiği sürece sağlıklı bir şekilde yürür ve o ülkeyi mutluluğa ve huzura getirebilir. Ama yaşadığımız 11-12 yıllık dönem içerisinde gördüğümüz bir şey varsa, kuvvetler ayrılığı diye bir şeyin ortadan kaldırılmaya çalışılması ve devletin 80-90 yılda oluşturduğu t-kurumlarımızın lime-lime edilip sadece başbakana veya bir kişiye bağlı hale getirilmeye çalışılmasıdır. 10 Ağustos'ta ki seçimlerde AKP iktidarı son hamlesini yapmak istemektedir. Bu hamle, tek kişiye sistemi bağlamak ve bundan sonra da ülkenin çok karanlık gelişmelere hazırlamak demektir. Kendileri için bu hedef ne kadar aydınlık gibi gözükse de, ülkemiz için ve burada bulunan partilerimiz, demokrasimiz için karanlık günler gelmektedir. Biz 10 Ağustos için demokrasi mücadelesi yapmaktayız. O amaçla bir araya geldik. Biz 10 Ağustos'ta demokrasi savaşı vereceğimize inanıyoruz. Bunun için güçlerimizi bir araya getirdik ve bunun gururu ve onuru içerisindeyiz. Bunu halkımızın da idrak etmesi için sesimizi duyurmanızı istiyoruz" diye konuştu.   Vitrin Haber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.