Dolar 32,5788
Euro 34,8961
Altın 2.434,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

Sinop Şehitlik Anıtı törenle açıldı

Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan Şehitlik Anıtı törenle açıldı.

Sinop Şehitlik Anıtı törenle açıldı
30 Ağustos 2014 16:10

Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan Şehitlik Anıtı törenle açıldı.

 

Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, CHP Grup Başkan vekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Müftüsü Mustafa Erkan, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, şehit, gazi ve yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

 

Törende ilk konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, “Sinoplu bir vatandaşın bir isteği üzerine çıktık bu yola. Geçmişine sahip çıkmayan toplumların gelecekten bahsetmeye hakları olmaz. Bu şehitler canlarını bu vatan için, bizim geleceğimiz için, çocuklarımız için ve bu ülke adına çekinmeden verdiler. Bizim onlar için yaptığımız nokta bile değil. Burada yedi şehidimiz bulunmakta. Bir daha buraya şehit gelmesin, burası böyle kalsın ancak vatan söz konusu olduğunda o şehitlerimizi de bağrımıza basmalıyız” dedi. 

 

Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, “Bu aziz vatanı kanlarıyla sulayarak bizlere emanet eden aziz şehitlerimize karşı bize düşen görev anılarını, daima canlı tutmak, geride kalan dul ve yetimlerine sahip çıkarak toplum içerisinde onurlu ve kendilerine yaraşır bir hayat sunmak için tüm imkanları sunmak için gönülden gelen bir istek ile çözüme kavuşturmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ile, yüce milletimizin güven ve huzuru için, hayatlarını hiçe sayarak şehit olan aziz şehitlerimiz için açılışı yapılan Sinop Şehitliği’nde emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Aziz şehitlerimiz ruhlarınız şad olsun” diye konuştu. 

 

CHP Grup başkan Vekili Engin Altay, “Şuan açılışını yaptığımız Sinop Şehitliği’ne umarım bundan sonra evlatlarımızı defnetmek zorunda kalmayız. Sadece Sinop'ta değil tüm Türkiye'de bu acıları bir daha görmemeyi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise şunları söyledi: “Öncelikle herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Türk milletinin diğer milletlerden üstün bir tarafı var. Milletler arenasına çıkıldığında her milletin hususi özellikleri var ancak Türk milletinin üstün olan bir özelliği var. Bu millet vatanı, bayrağı uğruna, ülkesi uğruna, milleti uğruna, kursal değerleri uğruna gerektiğinde canını vermeyi becerebilen, gerektiğinde vatanı için her şeyden aziz bildiği canını vermeyi bilen bir millettir. Bu vesile ile şehitlik için emeği geçen Başta Belediye Başkanıma ve maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Daha sonra Sinop Şehitlik Anıtı’nın açılmasıyla tören sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.