Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Sinop Rektörü'nden Müjde!

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, sürdürülen çalışmalar neticesinde Sinop Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulduğunu açıkladı.

Sinop Rektörü'nden Müjde!
22 Haziran 2015 13:09

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, sürdürülen çalışmalar neticesinde Sinop Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulduğunu açıkladı.

 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan yaptığı açıklamada Sinop Üniversitesi bünyesinde iki fakültenin daha kurulduğu müjdesini verdi. Bircan, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Fakülte sayımızı yüzde100 arttırarak dörtten sekize çıkardık. İlk olarak İlahiyat Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ni açtık. Bunlara ilaveten şimdi de Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesini kuruyoruz. Ayrıca Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulması için de dosyalar hazırlanıp YÖK’e gönderilmiştir” dedi.  

 

3 bin 500 Yeni Öğrenci

Yeni akademik yılda öğrenci sayısının artacağını söyleyen Rektör Bircan şu ifadelere yer verdi; “Temmuz 2011’de göreve geldiğimizde toplam öğrenci sayımız yaklaşık 3 bin 100 iken 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında sadece yeni kayıt için üniversitemize verilen toplam öğrenci kontenjanı 3 bin 500 civarında. Geçen yıl üniversite olarak kontenjanlarımızın % 97 sini doldurma başarısı gösterdik. Aynı başarıyı bu yılda yakaladığımızda öğrenci sayımızın 7000’lere ulaşmasını bekliyoruz. Tercih edilebilirliği yüksek yeni bölümler açtığımız için bundan sonraki dönemlerde üniversitemizin öğrenci sayısı giderek artacaktır.

 

Çalışmalarımıza Hız Kesmeden Devam

Sinop Üniversitesi olarak eğitim, öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetleri ile küresel düzeyde liderlik eden, kültürümüzün ve toplumumuzun her bireyine, hiçbir ayrım gözetmeksizin aynı değeri veren bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Üniversitemizin bu konuma gelmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, şirket çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.