Dolar 32,6103
Euro 34,6845
Altın 2.525,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Sinop Rahatlayacak

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop gündemini değerlendirdiği basın toplantısında Çevre yolunun Sinop’un olmazsa olmaz projesi olduğunu ve trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Sinop Rahatlayacak
1 Ekim 2018 12:10

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop gündemini değerlendirdiği basın toplantısında Çevre yolunun Sinop’un olmazsa olmaz projesi olduğunu ve trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Sinop Belediye Başkanlığı toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül Sinop’ta gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Rahmi Balfidan, Bülent Oktay, Nurettin Karaduman, Sinop Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsmet Damaroğlu, Zabıta Müdürü Serdar Çolak katıldı.

Toplantıda çevre yolunun Sinop için çok önemli olduğuna değinen Ergül; Sinop’un Çevre yolunu sonuna kadar hak ettiğini söyledi. Ergül; “Sinop’un giriş ve çıkışı tek bir nokta üzerinden. Oysa giriş bir noktadan çıkış diğer noktadan olursa kentte trafik rahatlayacak, insanlar rahatlayacak. Benim mesela bir hayalim var bunlar zor şey değil. Çevre yolunu yaptığımızda Slowcity dediğimiz bisiklet yolları, seyir terasları gibi projelerimiz var. İnsanlar Kumkapı’dan bisikletlerini alarak Hamsilos’a kadar gidip gelsinler. Kuzey bölüm güneşin battığı en güzel yer. Yapılacak seyir terasları ile insanlar günbatımını seyredebilsinler. Böyle düşüncelerimiz var. Bu sene proje senesi, takibini yapıyoruz” dedi.

YAZ DÖNEMİNE KADAR ÇEKEKYERİ TAMAMLANACAK
Sinop’un önemli projelerinden olan çekek yeri düzenleme çalışmaları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Baki Ergül, bölgedeki çalışmaları yaz dönemine kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi. Ergül; “Balıkçılara vermiş olduğumuz sözümüz vardı. Çekek yerini Eylül ayı itibari ile tahliye edeceklerdi. Bizde yaz dönemine kadar buzhane ile çekek yeri arasında yapmayı düşündüğümüz projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam edecek. Buzhane binamızda bu projenin içinde. Perşembe günü KUZKA ile bir toplantımız olacak. Ya onu kendimiz yapacağız, bu zamana kadar proje eksikliğimiz vardı ondan başladık. Şuanda hiçbir eksikliğimiz yok. Veya Çekek yeri ile birlikte KUZKA’dan proje desteği alarak nasıl mezbahayı, Sakarya Caddesini yaptıysak aynen o şekilde orayı da hayata geçirelim istiyoruz” diye konuştu.

TARİHİ SİNOP EVLERİ YENİLENİYOR
Tarihi Sinop evlerinde yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ergül; Kuruçeşme Sokak’ta çalışmalarına devam ettiğimiz tarihi evlerimiz var. İkinci evi yaptık, üçüncü evin son parası olan 61 bin TL’yi bugün yatırdık. Şimdi onun projeleri her şeyi hazır, onun ihalesini yapacağız. Orada güzel tarihi sıra evlerimiz olacak. Onları da Sivil Toplum Kuruluşlarına koruyarak yaşatmak için vereceğiz. Tuzcular Caddesinde bina almıştık, onunda projesi tamamlandı. Onunda ihalesini yapacağız” dedi.

ESKİ DÜĞÜN SALONU ONARILACAK
Belediye binasının altında bulunan ve daha önce düğün salonu olarak kullanılan yerin yıllar içinde tahrip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Baki Ergül, bu alanın onarılarak yeniden hizmete açılamasının planlandığını belirtti. Ergül; “Düğün salonu olarak kullanılan yer, üstten ve yandan su alması nedeni ile rutubet içinde kaldı. Şimdi belediyenin önünü izolasyon yaptık yanı ile birlikte. Aynı şekilde diğer yan tarafının da izolasyonunu yapacağız. 1 ay sonra orada bizim güzel bir toplantı salonumuz olacak. Orada bir takım odalarımız olacak bizim kullanacağımız. Böyle bir salon yapıldığında kısa dönemde şöyle bir faydası olacak. Şartlar gittikçe ağırlaştığı için gençler nikah kıydırmak için geliyorlar belediyemize. Burası resmi bir kurum gençler akrabaları ile kalabalık bir grup halinde nikah odasına gidiyorlar. Tabi resmi bir kurum burası şık bir durum olmuyor bu. Buzhane binamız yapılana kadar hiç olmazsa yapılan yerde gelirler imzalarını atarlar. Böyle bir salonumuz olursa memleketimizde küçükten başlayan tiyatro gruplarımız var. Onlara da bir yer veririz” dedi.

DOLMUŞÇULARDAN TALEP OLMADAN DOLMUŞ İHALESİ YAPILMAZ
Kamuoyunda keyfi olarak dolmuş ihalesi açıldığı yönünde söylemlerin dolaştığını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, dolmuşçuların bir talebi olmadan kesinlikle dolmuş ihalesi yapılmayacağını söyledi. Ergül; “Öncelikle böyle bir talebin olması, konuyu meclise getirerek karar çıkartmamız gerekiyor ve karar sonunda ihaleye çıkartmamız gerekiyor. İhalede uygun istekliler gelerek tekliflerini verirler. Hukuki süreç yerine getirilir. Yoksa ben al sen bunu diyemem. Bu söylentilerin çıkma nedeni önümüzde bir seçim olması. Dedikodulara cevap verilmez ama insanlar doğrusunu bilmediği için bazı şeyleri böyle değerlendiriyorlar. Halkımızda bu konuların doğrularını sizin sayenizde birinci ağızdan öğrenmiş olurlar. Ben 6 buçuk yıllık belediye başkanıyım. Konu ne olursa olsun her zaman birinci ağız benim. Benden duymadığınız hiçbir şeye itibar etmeyin” diye konuştu.

Sinop Rahatlayacak Sinop Rahatlayacak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.