Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinop Nokulu, Ankara’da düzenlenen törenle tescil belgesini aldı

Türk Patent ve Marka Kurumu, Sinop Nokulu’na Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni Ankara’da düzenlenen törenle verdi.

Sinop Nokulu, Ankara’da düzenlenen törenle tescil belgesini aldı
Aslan Özdemir
1 Mart 2018 11:29

Türk Patent ve Marka Kurumu, Sinop Nokulu’na Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni Ankara’da düzenlenen törenle verdi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törende tescil belgesini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ile Türk Patent Başkanı Prof. Dr. Habib Asan’ın elinden aldılar.

Hayrettin Kaya

Törenden sonra açılan Sinop standı vatandaşların ve konukların yoğun ilgisini gördü.  Yurdun çeşitli il ve ilçelerinden gelen vatandaşlara nokul ikramında bulunuldu. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, standı ziyaret eden Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu’na nokul hakkında bilgi vererek, konuklara Sinop Nokul’u ikram etti. Karadeniz, “Sinop, eşsiz zenginliklere sahip. Dünyada eşi benzeri görülmeyen doğası, kültürü ve yöresel zenginlikleri ile ülkemizin incisi. Biz Sinop sevdalısıyız. Sevdamızın her zenginliğini dünyaya duyurmak için elimizden gelen ne varsa yapar, her türlü katkıyı sunarız. Bu nedenle TSO Başkanı Erol Derici’ye ve yönetim kurulu üyelerine yaptıkları bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici de, Sinop’a has değerlere sahip çıkmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Barış Karadeniz’e Ankara’da yalnız bırakmadıkları ve katkı sundukları için teşekkür etti. Derici, üzümlü ve kıymalı Sinop Nokulunu tescil ettirdiklerini ve Türk Patent’den de tescil belgelerini aldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sinop Nokulu ismini artık kimse kullanamayacak. Sinop Nokulunun özellikleri ile Sinop adına tescillenmiş oldu. Bu hem Sinop’a hem de nokul üreten herkese büyük katkı sağlayacak. Artık nokulumuz tamamen Sinop’a aittir. Bunların standardı yazıldı. Şimdi kuracağımız bir komisyonla Sinop nokulunun aslına uygun yapılıp yapılmadığını denetleyeceğiz”

Derici, kestane içinde çalışmaları olduğunu bilgisini vererek, Sinop’un değerleri ve zenginlerinin tescillenmesini önemsediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.