Dolar 32,5056
Euro 34,5926
Altın 2.492,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Sinop NKP'den Etkinliklere Çağrı

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) halka çağrıda bulundu.

Sinop NKP'den Etkinliklere Çağrı
19 Haziran 2014 14:52

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) 'Şimdi mücadele zamanıdır, Sinop nükleer santral istemiyor' diyerek halkı nükleer santral etkinliklerine katılmaya davet etti.

 

Sinop NKP adına Dönem Sözcüsü Zeki Karakaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, nükleer santralin 1970'li yıllardan beri kurulması planlandığı vurgulanarak şu sözlere yer verildi: "Ülkemizde siyasi iktidarlar 40 yıldır bir nükleer masalın peşinden gitmekteler. Akkuyu, Sinop ve İğneada 1970’li yıllarda nükleer santral için seçilen bölgelerdi."

DEMOKRASİ SIFIR

Devlet politikası haline gelmiş neoliberal politikaların meyvelerini hep birlikte görmeye başladık. Kamu hizmetlerinin özel hukuk kişileri eliyle gördürülmesi, şirketleştirme ve yenidünya düzenine uyum adıyla başlayan süreç, devletin ekonomi alanından elini çekmesi ve daha fazla demokrasiye zemin hazırlanması propagandasıyla bugünlere geldi. Geldiğimiz noktada ise devlet eliyle yaratılan yeni bir sermaye sınıfı, tüm ekonomik hayatı denetim altına alan bir devlet ve sıfır noktasında bir demokrasiyle bizi karşı karşıya bıraktı. 

SİNOP GÖZDEN ÇIKARILDI

Bu bağlamda Siyasi iktidar Sinop ilini gözden çıkarmış görünerek nükleer santralları bize dayatmaya çalışıyor. Biz Sinop halkı bu dayatmalara boyun eğmeyeceğiz. Nükleere karşı Sinop halkını bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor. Bu nedenle bir dizi etkinlik ve bilgilendirme çalışmaları düzenledik.

ETKİNLİKLERE DAVET

20- 21 Haziran 2014 tarihlerinde "Nükleere Karşı Uluslararası Karikatürler Sergisi"  ve "Nükleer Santraller ve Sinop" konulu bir panel düzenliyoruz.

 

Önce; 20 Haziran 2014 Cuma Günü saat 15.30 da Uluslararası değerlerimiz olan karikatür Sanatçıları Seyit Saatçi ve Aşkın Ayrancıoğlu’nun düzenlemesini yaptıkları "Nükleere Karşı Uluslararası Karikatürler Sergisi"ni açacağız. Bu sergiye Dünyaca ünlü karikatüristler Nükleer Karşıtı karikatürleriyle katılacaklar. Sergimiz iki gün boyunca izlenebilecektir. Yine aynı gün saat 19.00 da Kaledibi Rıhtım Parkta bir panel düzenliyoruz.

 

Panel Yöneticisi Elektrik Mühendisi Erhan KARAÇAY olacaktır. Panelistlerimiz; Prof. Dr. Aziz Konukman, Oya Koca ve Okan Alpar olacaktır. Panelistlerimiz Sinop’umuzun değerleri olup, Sinop’umuzun değerlerinin de Nükleer le ilgili söyleyecekleri olacaktır diye de düşünüyoruz. Tüm Sinop halkını etkinliklerimize destek vermeye çağırıyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.