Dolar 32,5124
Euro 34,5835
Altın 2.494,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Sinop 'Marka Şehir' Olacak

AK Partili Nazım Maviş:
Sinop’a Nükleer Organize Sanayi Bölgesi Kurulmalıdır

Sinop 'Marka Şehir' Olacak
23 Aralık 2014 17:54

AK Partili Nazım Maviş:

Sinop’a Nükleer Organize Sanayi Bölgesi Kurulmalıdır

 

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’in Sinop’ta Nükleer OSB kurulması talebine AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’ten destek geldi.  Sinoplu olan Nazım Maviş, “Kurulacak organize sanayi bölgesi nükleer santralin inşaat ve işletmeye geçiş süreçlerinde Sinop ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak” dedi. 

 

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz haftalarda “Nükleer santral yapımında kullanılacak malzemeler Sinop’ta üretilsin. Bunun için de Sinop’ta bir ‘Nükleer OSB’ kurulmasını istiyoruz. Santralin şehre bir külfeti olacaksa, nimeti de olmalı” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Vali Köşger’in OSB talebine AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’ten destek geldi.
 

Nazım Maviş yaptığı açıklamada Sinop nükleer santralinin inşa ve işletmeye geçiş süreçlerinde kullanılacak hizmet ve ekipmanların %70’inin yerli olma şartına dikkat çekerek, nükleer santral için üretilecek hizmet ve ekipmanlardan en büyük ekonomik payı Sinop’un alması gerektiğini vurguladı. Maviş yaptığı açıklamada hükümetin nükleer santral üretiminde uyguladığı yerlileştirme çalışmalarının önemli olduğunu, bu kapsamda 15-16 milyar dolarlık bir yerli üretimin olabileceğini söyleyerek Sinop’un da bu üretimden pay alması gerektiğini vurguladı. Nükleer santral üretiminde demir, çimento, çelik malzeme, çaplı boru, kablo ve her türlü inşaat malzemesi kullanılacak olması büyük bir ticari hareketlilik kaynağı olacak.

Maviş bu kapsamda Sinop’ta kurulacak nükleer santral için tedarik edilecek hizmet ve ekipmanların üretileceği bir nükleer OSB’nin Sinop’a hatta Sinop’a olduğu gibi Kastamonu, Çorum, Samsun gibi çevre illere de büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Sinop ‘Marka Şehir’ Olacak

Açıklamasının devamında, AK Partili hükümetler döneminde Sinop’un kabuğunu kırmak için ciddi atılımlar yaptığını söyleyen Nazım Maviş “Sinop, yakın zamanda Türkiye’nin marka şehirleri arasına girecek” dedi. Nazım Maviş açıklamasını şöyle tamamladı;
 

“Sinop’un ihmal edilmiş, unutulmuş, yokluğa mahkûm edilmiş kaderi AK Parti hükümetleriyle birlikte değişmeye başladı. Sinop-Boyabat Tüneli, Karadeniz Sahil Yolu, Kargı-Saraydüzü yolu ve duble yollar Sinop’un ulaşımını rahatlattı. Yeni açılan barajlar ile sulamada ciddi mesafeler alınacak. Sinop Üniversitesi, Sinop için önemli bir kazanım oldu. Bundan sonraki hedefimiz Sinop’u marka şehir yapmak. Sinop’un ciddi potansiyeli var.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.