Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Sinop’lu genç başkan bilardonun çıtasını yükseltiyor

Göreve geldiği günden bu yana Bilardonun çıtasını yükselten Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Sinoplu Ersan Ercan Dünya kupasının 5. Etabını İstanbul’da düzenliyor.

Sinop’lu genç başkan bilardonun çıtasını yükseltiyor
17 Ekim 2015 10:47

Göreve geldiği günden bu yana Bilardonun çıtasını yükselten Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Sinoplu Ersan Ercan Dünya kupasının 5. Etabını İstanbul’da düzenliyor.

 

6 etaptan oluşan Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın 5. Ayağı İstanbul'da yapılıyor. Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı ve 20 ülkeden 149 sporcunun yarıştığı Dünya Kupası, Akatlar Isov Salonu'nda düzenleniyor. Ön eleme eşleşmelerinde maçlar devam ediyor. Cuma gününden itibaren son 32 bilardocunun mücadeleleri oynanacak ve final 18 Ekim pazar günü yapılacak. 

 

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan yaptığı açıklamada, her sene düzenlenen Dünya Kupası'nın 5. Ayağını Ülkemizde yapıyoruz. Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Adnan Yüksel, Murat Naci Çoklu ve Lütfü Çenet çok formda ve beklentiler oldukça yüksek.

 

Dünya Kupası her sene 6 ayak olarak düzenleniyor, bu 5'inci ayağı. 20 ülkeden 149 sporcu katılıyor. Müsabakalar Pazar günü yapılacak finallerle son bulacak. Dünya şampiyonlarının hepsi burada, çünkü puan mücadelesi bu. Sporcularımızdan Tayfun Taşdemir 3'üncü etapta Vietnam'da kupa kazandı. Bu etapta da kendisinden büyük bir başarı bekliyoruz. Ayrıca hepimizin bildiği dünya şampiyonu Semih Saygıner, bu turnuvada yer alıp ilk 32'den başlayacak ve ilk maçına Cuma günü çıkacak. Adnan Yüksel, Murat Naci Çoklu, Lütfü Çenet gibi dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş oyuncularımız da turnuvada yarışacak. Biz gerçekten bu turnuvada ev sahibi, seyirci avantajı ve oyuncuların form durumları ile şu anda çok iddialıyız. İnşallah bir dünya kupası daha kazanırız. Semih Saygıner'den sonra bir dünya şampiyonu daha çıkartırız 

 

2016'DA DÜNYA KUPASI'NIN İLK AYAĞI BURSA'DA YAPILACAK 

 

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 2016 yılında Dünya Kupası'nın ilk ayağının Bursa'da yapılacağının da müjdesini verdi. Ercan konuşmasının sonunda ; “2016'nın ilk ayağı yine Türkiye'de olacak ve Bursa'da yapılacak. Şu anda bunun müjdesini verebilirim. Senede bir defa Türkiye ayağı olarak bu kupanın organizasyonunu mutlaka biz alıyoruz. Dünya Kupası 6 etaptan oluşuyor ve Dünya Şampiyonası senede 1 defa yapılıyor. Buralarda dereceye girenler dünya şampiyonasında yarışıyor. Biz; hem sporcu fazlalığı hem de performans açısından dünya bilardosunda ilk 3'te yer alıyoruz. Milli takım bazında da ferdi anlamda da böyle olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.