Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinop için farkındalık semineri

Sinop’lu işadamı Tayfun Ör, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya ve Sinop Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından Ayışığı turistik tesislerinde, Sinop’lu danışman ve koç Emine Kuruoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Sinop İçin Farkındalık” semineri düzenlendi.

Sinop için farkındalık semineri
Aslan Özdemir
23 Haziran 2016 09:59

Sinop’lu işadamı Tayfun Ör, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya ve Sinop Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri tarafından Ayışığı turistik tesislerinde, Sinop’lu danışman ve koç Emine Kuruoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Sinop İçin Farkındalık” semineri düzenlendi.

Hayrettin Kaya

Sinop için bireysel farkındalık, Sinop’a yönelik stratejik bakış açısı ile Ülkemizden ve Dünya’dan örnekler ve marka şehir gündemi ile başlayan seminerde, 6 şapkalı düşünme tekniği ile bir beyin fırtınası da gerçekleştirildi.

Konuşmacı Emine Kuruoğlu bu teknikteki amacın, radikal düşünce ortamı yaratmak, .basit ve karşılıklı düşünme sistematiğini benimsemek, kabul edilenleri ve varsayımları irdelemek ve ortak akılda çözüme ulaşmak olduğunu belirterek, “Bu bakış açıları yaratıcı düşünmeyi teşvik eder” dedi.

Konuşmacı Emine Kuruoğlu, vatandaşlar  arasında yapılan Sinop algısından da şu sonuçların çıktığını söyledi: Acaip modern ve sıcak şehir, yaşanılacak şehir, güvende hissettiğim şehir, Karadeniz turunda uğranılan şehir, coğrafya ve konum olarak çok özel, Karadeniz’in bodrumu, esnaf ve yaşam düzgün – medeni, pahalı şehir, Sinop’a özel yurtiçi ve yurtdışı tur bilinmiyor, rehberler Sinop’un popüler kültürüne hakim, tarih – coğrafya – arkeoloji vb. derin bilgiye hakim değil, şirin – sıcak – sevimli şehir ve özgür bir şehir.

Sinop markası olarak; Sinop’un hedef kitlesinin istek ve ihtiyaçlarını tespit etmek, Sinop’un öncelikle kimliğini belirleyip, ardından değer yaratacak pazarlama uygulamalarını hayata geçirmek ve sonuçlarını ölçmek olduğunu belirten Emine Kuruoğlu, temel sorunları da şöyle sıraladı: İnsanlar neden Sinop’ta yaşamak istesinler? Neden Sinop’u ziyaret etsinler? Neden Sinop’a yatırım yapsınlar? Sinop’un sunduğu ve diğer yerlerde olmayan rekabet avantajı yaratacak özellikleri neler?

Konuşmacı yaşam koçu Emine Kuruoğlu, Sinop için stratejik adımları da şöyle sıraladı: Marka şehir olması için bir strateji çerçevesinde pazarlama çalışmaları, merakları için özel butik turlar, rehber yetiştirilmesi, nükleer santrale karşı çalışmalara yurt dışından destekler, Sinop Bienalin daha katılımlı olması için çalışmalar, şehri bozan yapılaşmayı durdurabilecek özel kampanyalar, yurtdışı turistlerin turlarla gelmesi için girişimlerin arttırılması, Welness ve bütünsel sağlık turizmi için yatırım yapma ve etkinlikler düzenleme, Sinop Kent Konseyi’nin etkin işletilmesi,

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.