Dolar 32,5974
Euro 34,7498
Altın 2.498,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Sinop Emniyeti uyardı, "Silahla sevinme, sevenlerini üzme"

Sinop Emniyeti "Silahla sevinme, sevenlerini üzme" sloganıyla yola çıkarak bastırılan afiş ve broşürleri vatandaşlara dağıttı.

Sinop Emniyeti uyardı, "Silahla sevinme, sevenlerini üzme"
19 Ağustos 2015 17:39

Düğün, nişan, sünnet, asker uğurlama ve bayramlar toplumumuzun ortak sevinç değerlerindendir. Mutluluk ve sevinçlerin, bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenin bozulmaması için  bir takım hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Bu tür etkinliklerde  kurusıkı tabanca veya ateşli silahlar ile ateş edilmemesi ve patlayıcı madde kullanılmaması, düzenlenen araç konvoylarında araçların kornalarının bilinçsizce çalınarak çevreye rahatsızlık verilmemesi, konvoy esnasında taşkınlık yapılmaması büyük önem arz etmektedir.

 

Bu tür olumsuzlukların meydana gelmesi çevreye büyük rahatsızlık verdiği, can ve mal emniyetini tehlikeye düşürdüğü gibi aynı zamanda ilgili kanun maddelerine göre de cezai müeyyideleri bulunmaktadır.

 

Ayrıca düğün nişan sünnet gibi merasimlerde hırsızlık olaylarına karşı çanta ve değerli eşyaların masa ve sandalyelerin üzerine gözetimsiz bırakılmaması, özellikle takı merasimlerinde takıların çalınma ve kaybolma olaylarına karşı gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

 

Bu tür olaylarla karşılaşılması yada davetli olduğundan şüphelendiğiniz, şüpheli tavırlar sergileyen kişilerle karşılaşmanız durumunda hiç vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım isteyiniz.

 

Sinop Emniyet Müdürlüğü olarak  İl merkezimiz  ve İlçelerimizde  “Silahla Sevinme, Sevenlerini Üzme” sloganından yola çıkılarak bastırılan afiş ve  broşürler  düğün salonlarına  ve halkın yoğunlukta bulunduğu yerlerde dağıtılarak vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.