Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sinop CHP’de iki Barış

Sinop'un sevilen işadamlarından Barış Ayhan, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Böylece; Sinop CHP Teşkilatında milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte iki Barış oldu.

Sinop CHP’de iki Barış
Aslan Özdemir
9 Kasım 2015 12:02

Sinop'un sevilen işadamlarından Barış Ayhan, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Böylece; Sinop CHP Teşkilatında milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte iki Barış oldu. 
 

Hayrettin Kaya

CHP Sinop İl Başkanlığı’nda düzenlenen ve basın mensupları ile birlikte çok sayıda partilinin de  katıldığı basın toplantısında, açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Kadir Yavuz özetle şunları söyledi: “7 Haziran seçimleri sonrası yaratılan ortamda topluma bir korku sardı. Ne olacak korkusu vardı  toplumda. AKP bu korkuyu oya tahvil etti. Başarının ölçüsü iktidar olmaktır. İktidar olamadığımız için de başarılı olduk diyemeyiz. Gazi M. Kemal Atatürk’ün,’Başarmak için yola çıkanlar asla yorulmazlar’ veciz sözünden ilham alarak, başarıncaya kadar çalışacağız. Önümüzde kongre takvimi çalışıyor. Bugün, İl Başkanlığı adaylığı için Barış Ayhan arkadaşımızı tanıtacağız.  Şunu asla unutmayalım ki; örgüt içi rekabet çatışma aşamasına geçmemeli, örgüte dinamizm ve enerji sağlamalı. İlçe ve İl kongrelerimizin halkımıza ve Partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  
 

Toplantıda daha sonra konuşan CHP Sinop İl Başkan Adayı işadamı Barış Ayhan da şu açıklamalarda bulundu: “Bugün burada, 1 Kasım seçimleri nedeniyle ara verdiğimiz kongre süreçlerinin seçim sonrası devam etmesiyle birlikte, önümüzdeki süreçte gerçekleşecek olan İl Kongremizde İl Başkanlığı’na aday olduğumu açıklamak üzere toplandık. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Ailesi'nin bazı üyeleri geçirdiğimiz 3,5 yılı aşkın bir süre yönetici olarak görev aldılar ve görevlerini başarıyla tamamladılar. Şimdi görevi ailenin diğer fertlerine devrediyorlar. İçinde bulunduğumuz sürecin anlamı bu. Yine ailemiz içinde, bu görevlere talip olan farklı arkadaşlarımız olacak ve bu büyük aile, fertlerinden bazılarına görev verecektir.
 

Bu vesile ile 3,5 yılı aşkın süre içerisinde görev alan ve görevlerini halen başarıyla sürdüren sayın İl Başkanlarıma ve İl Yöneticilerime, İlçe Başkanlarıma ve Yöneticilerime, Kadın Kollarımızın ve Gençlik Kollarımızın değerli Başkan ve Yöneticilerine bu süre içerisinde göstermiş oldukları üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ederim.
 

Kongre süreci az önce de bahsettiğim gibi 1 Kasım seçimlerinden kısa bir süre önce başladı, ancak hemen ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim tarihini açıklamasıyla Genel mMerkezimizce seçim sonrasına ertelendi. Biz de buna bağlı olarak kongre sürecine dair yaptığımız çalışmalara ara verdik ve örgütün sadece genel seçimlere yönelik çalışmalara yoğunlaşmasını hedefledik. Bu süreçte konsantrasyon eksikliğine ve güç kaybına sebebiyet vermemek için adaylığımı açıklama işini bugüne bıraktım..Ve huzurlarınızda Cumhuriyet Halk Partisin Sinop İl Başkanlığı'na aday olduğumu açıklıyorum.
 

1974 yılında doğdum. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1998 yılında mezun oldum. 2002 yılına kadar İstanbul'da sürdürdüğüm ticari yaşamıma halen Sinop' ta devam etmekteyim. Evli ve iki kız çocuk babasıyım. 
 

2003 yılında yapılan il kongresinde, il yönetim kurulu üyesi seçilerek girdiğim Cumhuriyet Halk Partisi ailesi içinde aktif siyasi yaşamım farklı görevlerde ve yerel yönetimlerde devam etti.. Ve bugüne geldik” dedi.  
 

Sinop’lu işadamı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanlığı’a neden aday olduğunu da şöyle açıkladı:

"Tecrübeye saygı gençliğe güven sloganıyla, gençleri sadece seçim dönemlerinde bayrak asmakla mükellef görmemek için, onların yönetimlerde daha aktif görev almalarına imkan sağlamak için aday oldum.
 

Kadınlarımızın partimiz içerisindeki değerinin bilincindeyim. Onların partimiz bünyesinde daha çok söz sahibi olmalarını sağlamak için aday oldum.
 

Tez canlı, aktif, mobil bir il yönetimiyle, en ücra köylerimize kadar ulaşıp; partimizin politikalarından halkımızın haberdarlığını artırmak için aday oldum.
 

Parti üyelerimizin aktif katılımının sağlandığı; parti içi eğitimler, bilgilendirme toplantıları, günlük siyasi gelişmelerin tüm üyelerimiz tarafından paylaşıldığı ve tartışıldığı bir platform oluşturmak için aday oldum.
 

Genel merkezimizin toplumun her kesiminden, her kültür ve renkten, dilden ve dinden insanı kucakladığı bu günlerde, partililerimizin de birbirlerini daha çok kucaklamalarını , kenetlenmelerini sağlamak için aday oldum.
 

Rövanş kültürünün ailemiz içine sızmasının mutlaka ve mutlaka önüne geçmek için aday oldum.
 

Çok konuşan değil daha çok dinleyen, kollektif bilinç yaratıp, ortak akıl üreten bir yönetim anlayışının partimizde egemen olmasını sağlamak için aday oldum.
 

İlimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışarak ortaya koyduğumuz somut raporlarla genel merkezimizin kentimizden haberdarlığını artırmak için aday oldum.
 

İlimizde daha çağdaş bir yaşam sağlamak amacıyla kurulmuş tüm sivil toplum örgütleriyle ve yerel yönetimlerimiz ile koordinasyon içinde, başta nükleer santral belası olmak üzere kentimizin tüm sorunlarına çözüm olmak için aday oldum.
 

İlimizin ve partimizin potansiyel insan kaynağı büyüklüğünün farkındayım ve bu potansiyeli aktif hale getirmek için aday oldum.
 

Bütün bunlardan daha önemlisi, ilimizin insanına ve partimizin üyelerine inancımın tam olduğu ve bu hedeflere ulaşma noktasında bana güç vereceklerine inandığım için aday oldum” dedi. 

Haber: Hikmet Kurada / Sinop
Sinop CHP’de iki Barış

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.