Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 18°C

Sinop CHP Adayları açıklandı

CHP'den Barış Karadeniz ve Mustafa Acun

Sinop CHP Adayları açıklandı
7 Nisan 2015 19:33

CHP'den Barış Karadeniz ve Mustafa Acun

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop başta olmak üzere bir çok ilin milletvekili aday listelerini belirlemek için önceki gün sabaha kadar toplantı yaptı. CHP milletvekili aday listelerinde Kemal Kılıçdaroğlu 82 ismin üstünü çizdi. CHP 'de kontenjan adaylar olarak da bazı isimler listelerde yer aldı. Engin Altay ise İstanbul 3. bölge CHP adayları arasında 3. sıraya yerleşti.  

 

CHP'de Sinop Milletvekili adayları 29 Mart tarihinde yapılan ön seçim sonuçlarına göre belirlendi. Buna göre; 1. sırada Barış karadeniz, 2. sırada ise Mustafa Acun yer aldı. 

 

Barış Karadeniz:

27.08.1975 yılında Sinop’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sinop’ta tamamladı. Yükseköğrenimimi Muğla Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünde tamamladı.

 

Askerlik görevimi Tokat’ta Jandarma olarak yaptı. Askerden geldikten sonra 2000 ve 2001 yıllarında Bektaşağa ve Türkeli Çatak köylerinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptı.

 

2003 yılında şu anki ortağıyla beraber Emek Muhasebe ve Mali Müşavirlik bürosunu faaliyete geçirme kararı aldı. Bürosu halen muhasebe ve mali müşavirlik alanında başarıyla hizmet vermekte.

 

Siyasi kariyeri: 1994 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti Gençlik Kollarıyla başlayan siyasallaşma süreci, bu partinin Cumhuriyet Halk Partisiyle birleşmesiyle birlikte CHP çatısı altında devam etti.

 

İlerleyen yıllarda daha çok sorumluluk alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nde Sinop İl Yönetim Kurulu üyeliği, İl Saymanlığı görevlerini üstlendi. Bu görevlerin ardından 2009 yılında Sinop Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi. 

 

23 Aralık 2014 tarihinde milletvekili aday adayı olmak üzere Sinop Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. CHP tarafından aday belirleme süreci kapsamında 29 Mart 2015 tarihinde yapılan ve 5 aoay adayının yarıştığı ön seçimden en fazla oyu alarak birinci çıktı.  

 

Üyesi bulunduğu sivil toplum kuruluşları arasında, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Nükleer Karşıtı Platfom, Sinop Avcılar  Kulübü, SAYK, SİNOFF ve ALDER  bulunmakta.

 

Barış Karadeniz evli, iyi derecede İngilizce bilmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.