Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Sinop Cezaevine 1 Milyon Dolarlık Yatırım

MÜSİAD öncülüğünde ve kamu ile özel sektörlerin işbirliğiyle Sinop'a 1 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Yatırımın amacı ise Sinop Açık Cezaevi İnfaz Kurumu bünyesinde çalışmaları tamamlanan tekstil fabrikası. Fabrika Pazartesi günü açılıyor

Sinop Cezaevine 1 Milyon Dolarlık Yatırım
Aslan Özdemir
21 Şubat 2015 19:24

MÜSİAD öncülüğünde ve kamu ile özel sektörlerin işbirliğiyle Sinop'a 1 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Yatırımın amacı ise Sinop Açık Cezaevi İnfaz Kurumu bünyesinde çalışmaları tamamlanan tekstil fabrikası. Fabrika Pazartesi günü MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla açılacak.

Hayrettin Kaya

 

Açılış öncesi Ankara'ya giderek çeşitli temaslarda bulunan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ile MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere politikacılar ve üst düzey yöneticileri ziyaret ederek, açılışa davet etti. 

 

Başsavcı Ozan Kaya ve Başkan Gökmen ziyaretler kapsamında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Genel Bakan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Selim Yıldız,  HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ve HSYK Başkan Vekili Metin Yandırmaz ile makamlarında görüştü. 

 

Temasların oldukça verimli geçtiğini dile getiren MÜSİAD Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, hedeflerinin dünyada ilk kez Sinop'ta uygulanın projeyi tüm ülkeye yaymak olduğunu söyledi. Gökmen sözlerine şöyle devam etti; "Hedefimiz bu projeyi tüm Türkiye'de ki iş adamlarımıza duyurarak tüm Türkiye'de bu işi yaygınlaştırmak ve iş adamlarımız tarafından benimsenmesini sağlamak. 

 

Bakanlığımızın bizden; MÜSİAD olarak istediği kamu-özel sektör iş birliği kapsamında bu ve benzeri yatırımları, projeleri yaygınlaştırmak, iş adamlarımız tarafından benimsenmesini temin etmek ve ülke genelinde atıl olarak duran bu tesislerin değerlendirilmesi, hem ekonomiye, hem istihdama, hem de birer rehabilitasyon ve eğitim merkezine dönüştürülmesini temin etmek. Biz de MÜSİAD olarak bunun ilk çalışmasına Sinop'tan başladık. İnşallah ülke genelinde iş adamlarımız vasıtasıyla hem sosyal sorumluluk, hem de manevi haz yönü olan, hem ekonomik yönü gibi bir çok yönü öne çıkan bu tür yatırımları arttırmak niyetindeyiz. Bu bir örnek olacaktır. Bu ilk adımın Sinop'tan atılması hem Sinop MÜSİAD ailesi olarak, hem de ilimiz insanları olarak bizleri gururlandırıyor. Temennimiz bu gibi yatırımların artarak devam etmesi" dedi. 

 

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'da ziyaretlerin oldukça olumlu geçtiğini kaydetti. Yapılan ziyaretlerin Sinop'a atanmasından dolayı hem teşekkür, hem de Sinop'un özellikle adli teşkilatla ilgili ihtiyaçlarını ilgili makamlara aktarabilmek için önemli fırsat olduğunu söyledi. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.