Dolar 32,5191
Euro 34,7972
Altın 2.420,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Sinop Belediyesi'nden Ödüllü Kampanya

Sinop Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü tarafından organize edilen atık yağ ve pil toplama yarışması ödül töreni düzenlendi.

Sinop Belediyesi'nden Ödüllü Kampanya
9 Haziran 2015 11:54

Sinop Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü tarafından organize edilen atık yağ ve pil toplama yarışması ödül töreni düzenlendi.

 

Sinop Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü tarafından her yıl okullar arasında ve vatandaşlar arasında gerçekleştirilen atık yağ ve pil toplama kampanyası ödül töreni düzenlendi.

Düzenlenen yarışma kapsamında 335 kg atık pil toplayarak bu yıl 3. kez Fatih İlköğretim okulu 1.’liği elde ederken, 2.’liği 66 kg ile Gazi Mustafa Kemal ilkokulu, 3.lüğü ise 57.5 kg ile Atatürk ilkokulu kazandı. 5 Haziran çevre haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül töreninde 1. Olan okula ilkokuluna masa tenisi takımı, ikinci olan okula spor seti ve üçüncü olan okula satranç takımı Belediye Başkan yardımcısı Rahmi Balfidan tarafından takdim edildi.  Ayrıca başarılı olan okulların müdürlerine Sinop Valisi Dr. Sayın Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten ve Belediye Başkanı Baki Ergül tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Belediye başkanlığı ve kolza geri kazanım şirketi ile yürütülen atık yağ toplama kampanyasında da dereceye giren vatandaşlara hediyelerini Belediye Başkanı Baki Ergül belediye başkanlığı halkla ilişkiler müdürlüğünde yapılan törenle takdim etti. Kampanya çerçevesinde toplam 16 kg atık yağ toplayan Yadikar Özcan birinci olurken, 7.5 kg atık yağ toplayan Ayşe Yılmaz Keskin ikinci ve 3.5 kg atık yağ toplayan Resmiye Bakal üçüncü oldu. Birinci olan Yadikar Özcan’a 5 Lt sızma yağ, ikinci olan Ayşe Yılmaz Keskin’e 2 lt sızma yağ ve üçüncü olan Resmiye Bakal’a 1 lt sızma yağ hediye edildi.

 

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, dereceye giren okulları ve vatandaşları tebrik etti. Herkesin bu bilinçli davranışı göstererek evlerinde çıkan atık yap ve pilleri ger dönüşüm noktalarına ulaştırmaları gerektiğine vurgu yapan Ergül;  “Her yıl binlerce ton atık pil toplanarak geri dönüşüme gönderilirken atık yağlar işbirliği yapılan şirket aracılığı ile İstanbul Tuzla’da bulunan geri dönüşüm merkezinde içinde ki yabancı maddeler petrol ürünleri ile beraber biyodisel hammaddesi olarak üretilerek 11 ülkeye ihraç ediliyor. Bu anlamda çevreye ve ekonomiye fayda sağlayacak bu uygulamayı her bilinçli bireyin desteklemesi gerektiği inancındayım” dedi.
Sinop Belediyesi'nden Ödüllü Kampanya

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.