Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sinop Çamlık'ta Yangın

Karakum mevkideki Çamlık’ta kurumuş çam yapraklarının tutuşması ile meydana gelen yangın korkuttu.

Sinop Çamlık'ta Yangın
Aslan Özdemir
28 Temmuz 2013 12:43

Karakum mevkideki Çamlık’ta kurumuş çam yapraklarının tutuşması ile meydana gelen yangın korkuttu. Yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile kontrol altın alındı.

Hayrettin Kaya

Edinilen bilgiye göre; Cumartesi günü öğle saatlerinde Karakum mevkideki, kızılcam ormanında cam ve şişe kırıklarının yansıması ile çıktığı tahmin edilen yangın,kurumuş çam yaprakları tutuşarak yanmaya başladı. Camlık alanın yandığını gören vatandaşlar itfaiye ekipleri ve polis ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden müdahale etmeye başladı.Olayın duyulmasının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Yunuslar taktir topladı

Olay yerine ise henüz iki gün önce oluşturulan yunus timlerinin ivedi bir şekilde ulaşması ise hayli ilgi çekici idi. Olay yerine gelerek çevre güvenliğini oluşturan Sinop emniyet müdürlüğünün yunuslar adını verdiği motosikletli polisler önce çevre güvenliğini aldı. Ardından olayın şeklini diğer ekiplere bildirerek diğer ekiplerin olay yerine gelmesini sağladı.

Olaya büyük bir ustalık ve ivedi bir şekilde müdahale eden ekipler olayı büyümeden kontrol altına aldı.Olay yerinde yaklaşık kırk elli tane çam ağacının kısmen zarar gördüğü gözlenirken binlercesinin ise  zarar görmeden kurtulması Sinoplular tarafından taktirle karşılandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.