Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Sigaranın Zararlarını Anlattılar

Ayancık Kültür Merkezinde (AKM) yapılan panele vatandaş ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Sigaranın Zararlarını Anlattılar
Aslan Özdemir
26 Mart 2013 18:20

Ayancık Kaymakamlığı ve Ayancık Belediyesi tarafından organize edilen panelde Ayancıklı kardeşler sigaranın zararlarını ve sınavda başarılı olmanın püf noktalarını anlatı.

Hayrettin Kaya

Ayancık Kültür Merkezinde (AKM) yapılan panele vatandaş ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Davet üzerine memleketlerine gelen abi kardeş Sedat Demircan ve Nejat Demircan, hem öğrencilere meslek edinme ve revaçta olan meslekler hakkında bilgi verdi, hem de sigaranın zararları ve kanser hakkında sunum yaptı.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Demircan panele duygusal bir giriş yaptı. Küçüklüğünden fotoğraflarla örneklerde bulunan Sedat Demircan, sigaranın birçok rahatsızlığın yanı sıra özellikle mesane ve akciğer kanserine yol açtığının üstünde durdu. Düzenli sağlık kontrolünün şart olduğunu belirten Demircan "Büyük şehirlerde, sanayileşmenin olduğu şehirlerde kanser oranları çok yüksek. Daha önce kansere yakalanan kişiler de çok dikkatli olmalı. Sigaranın her türlüsünün çok zararı var. Özellikle mentollü sigara ve nargile çok daha zararlıdır. Nargilenin yasaklanması lazım" şeklinde konuştu. Sigara içen annelerin çocuklarında da sigara bağımlısı olduğunu belirten Demircan "Su içmek önemlidir. Günde 2 litre su içmeye dikkat edilmesi gerekiyor" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Sedat Demircan sahneyi Bülent Ecevit Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Nejat Demircan'a bıraktı. Nejat Demircan üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Sınavlarda başarılı olmanın püf noktaları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Demircan, başarının altında yatan tek gerçeğin çok çalışmak olduğunu söyledi. Daha sonra  tütünün tanımıyla konuya giriş yapan Doç. Dr. Nejat Demircan, tütünün çeşitli kullanım alanlarına değindi. Keyif verici özelliğinin yanında faydalı kullanım alanlarının da olduğunu anlatan Demircan, sigara kullanım nedenlerinin ilk olarak merak ve arkadaş etkisiyle olduğuna dikkat çekti. Slayt sunum eşliğinde katılımcıları bilgilendiren Doç. Dr. Nejat Demircan, madde kullanımında gençlerin, iyi aile çocuklarının hedef kitle olarak seçildiğini söyledi. Bazı istatistiki verilerden örnekler veren  Demircan, sigarayı bırakmayı düşünüp deneyenlerin ve ileride bırakmayı planlayanların oranının arttığını söyledi ve bu durumun mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Konferansın sonunda İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, Prof Dr. Sedat Demircan’a ve İlçe Belediye Başkanı Ayhan Ergün ise Doç. Dr. Nejat Demircan’a  plaket takdim ederek teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.